fredag den 29. august 2008

Brød med mere..

Torsdag - 28.08.2008 [skrevet fredag - 29.08.2008, kl. 7.00 PDT]

Canada News udkommer lidt senere end normalt, men det skyldes, at vi er skiftet til Nanoose Post :-)

I går var så vores første hele dag i vores hjem og den startede vi tidligt med at nyde daggryet i blæst. Herover er der tidevand, så stranden var til morgen meget længere og nogle nye skær var kommet frem. Stranden er fyldt med østerskaller (og nogle enkelte hele). Der fløj 7 -8 Kalkungribbe rundt og et par af dem kunne vi næsten røre ved. På foderbrædtet var der House Finch og Spotted Towhee.

Formiddagen blev brugt i lokalområdet, hvor vi hentede post og 3 lokale aviser (gratis). Gad vide hvad der ville ske i Danmark, hvis man sagde at nu skal alle hente deres post for enden af den vej de bor på?? Det er svenske tilstande her, med en kæmpe stor postkasse med en masse små postrum, som man så kan tælle sig frem til hvilken der er ens egen. Der står nemlig ikke engang navn på postkasserne..?? Tilgengæld er de store og rummelige, så man behøver nok ikke tømme den hver dag.


Efter postrunden kørte vi en lille tur rundt. Det gav bl.a. Belted Kingfisher (en meget stor isfugl), Ceder Waxwings (silkehale) og Chestnut backed Chickadee (mejse). Vi så også de første California Qauils - nogle morsomme vagtelfugle med en lille top på hovedet - det ser lidt fjollet og eksotisk ud ;-)


Om eftermiddagen kørte vi til Englishman River Estuary ved Parksville (ca. 15 min. herfra) og det var et glimerende sted. Selve deltaet var stortset tørlagt da vi ankom, men der var dog lidt vand til nogle ænder og vadefugle (Pintail, Shoveler, Greenwinged Teal - se om I kan finde ud af hvilke det er?). Vadefuglene var lidt mere udfordrende men det var vist især Western Sandpiper og Semipalmatede Sandpiber og Semipalmated Plover, Whrimbel og et par (long- eller shortbilled) Dowitcher. Vi så oså 2 Northern Flicker (spætte) og flere California Qauils. En lille fin Dværgfalk kom strygende igennem området og endelig ude blandt et par gribbe spottede BEST turens første Bald Eagle! Det var en ungfugl, der kredsede stille og roligt, men den kom dog ikke særlig tæt på. Der var ikke kun fugle, der var også en familie af River Otters, der fangede fisk. Det var ldit sjove at se på og pludselig var de væk. Tidevandet var vendt, så imens vi stod og obsede begynde vandet at stige. Det gik fakstisk ret hurtigt og man kunne stå og se vandet løbe ind og fylde første kanalerne op og siden resten at bassinet og det tog nogle få minutter. På vej hjem blev det lige til en sæl, en skarv og 2 Heerman Gulls ved Beachcomber Marina.

Efter aftensmaden kørte vi til Nanimo (områdets største by) fordi vi ville handle til de næste dage og så er det jo dejligt, at man ikke har den danske lukkelov og derfor kan holde åbent til kl 23 alle ugens syv dage. Så vi brugte det meste af aftenen i bl.a. Wall Mart og Save on More! Men vi kom da også tilbage til huset omkirng 21.30 og så var vi også ved at være trætte.

Eneste udfordring på madfronten er deres brød eller mangel på sammen. Det må ikke være sjovt at være sundhedsguru i Cananda, for hvordan skal man få folk til at spise groft brød, når det er komplet umuligeligt at finde noget brød som uanset hvor meget full grain det er - stadig er blødere end en McDonalds bolle?? I den lille lokale butik der ligger tæt på, har vi dog fundet noget Wasa knækbrød så vores maver kan få lidt modspil til alt det bløde brød (der må bo nogle svenskere i lokalområdet, siden de har så stort et udvalg af knækbrød der).

B&U

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Pintail, Shoveler, Greenwinged Teal - det ligner afgjort ænder alle sammen. Men ganske fine ænder, den sidste ligner mest en "dansk" and. Har fundet hjemmeside hvor vi nemt kan finde billeder af alle de bevingede væsner I omtaler - tænkt lige på at vi jo ikke sidder med en dansk/engelsk fugleordbog...

Link her til andre interessede: http://www.birds.cornell.edu/AllAboutBirds/BirdGuide/

Anonym sagde ...

Hej...bare stednavnene lyder helt fantastiske. Hører I fra jeres bytte partnere?? Godtnok er Møn dejlig, rigtig dejlig, men alligevel....Keldbylille,, Busemarke og Røddinge lyder så´n lidt mere....tja you know, og kan en fiskehejre måle sig med en Bald Eagel... og er de egentlig skaldede også den unge(juvenil) ørn I så? Således dukker der hele tiden nye spørgsmål op.
The Head of The Family aka HTF

B&U-afd. sagde ...

Jamen det er faktisk også ønder som dem der hjemme - i hvert fald de to af dem: Pintail er den samme som vores spidsand, shoveler er vores skeand og greenwinged teal er den amerikanske art af krikand. Grunden til, at vi især bruger engelske navne er fordi det er lettere når litteraturen vi bruger er engelsksproget og det er også en fordel når man skal kommunikere med lokale fuglefolk (og så er der arter vi bare ikke lige har styr på det danske navn).
Vi synes også stednavnene her er meget fede - de lyder bare spændende på en aller anden måde. Selv en fiskehejre kan være sjov og en ung bald eagle er også god, men vi har ikke set den rigtig godt endnu.
B&U/UDA