fredag den 10. april 2009

Katerini, orkidér og en øl i solnedgangen

Fredag d. 10. april 2009 (kl. 21.50 EET)
Vi stod op til en klar blå himmel og morgenkaffen blev naturligvis drukket på altanen, hvor temperaturen kl. 8 havde sneget sig op på 14,8 grader Celsius og den lille kirkeugle sad i sin skorsten og så faktisk lidt træt ud (den havde nok været ude og flyve hele natten). Vores planer for dagen var at køre rundt i lokalområdet og så ellers se hvad som ville ske. Efter en lille halv times fugleobs og plantefotografering lige uden for byen (meget flot udsigt til Mount Olympus mod vest og det Ægæiske hav mod øst) kørte vi ned til kysten som fuglte nordpå. Det blev bl.a. til lommer, hærfugl og rødrygget svale og mange sommerfugle. Vi kørte ad nogle små veje og nåede frem til byen Katerini omkring middagstid.
I Katerini lykkedes det os at finde et P-hus midt inde i centrum. Vi gik en tur og kunne konstatere, at der var fyldt med mennesker i bymidten og især unge mennesker havde fundet plads til caféerne og det var næsten som at være en tur i 'Gaden' i Aalborg. Efter frappé på en ganske hyggelig café fandt vi et lille supermarked og handlede til lidt aftensmad og morgenmad. Det lykkedes os også at komme ud af Katerini og tilbage til Litochoro. Det krævede kun en lille omvej forbi et større supermarked som vi sikkert ikke kan finde igen. Senere kørte vi til Dios lidt nord for hvor vi bor, for at se en arkæologisk park - måske der var nogle søjler? Der var dog lukket så det blev kun til et kig over hegnet i denne omgang, så vi kørte hjemad igen. Vi skulle lige lytte efter lidt fugle så vi holdt ind til siden. Vi var ikke mere end lige stået ud af bilen da vi blev anråbt af en mand iført camouflage og maskinpistol! Så ham snakkede vi lige med og det viste sig at det græske militær ikke er meget for at man opholder sig lige op ad deres hegn. Så vi blev enige om at køre videre. Så istedet gik vi en tur i parken overfor lejligheden og det var en god idé for der opdagede BEST en masse orkidéer. Der var to forskellige arter og vi ved ikke hvilke, men de var flotte. Den ene art var der mange af, og kun nogle få eksemplarer af anden.

Oven på dagens opleveser gik vi ned til Natasha og Nikos, der ejer Café Nuovo som vi bor ovenpå. Her sad vi og nød solnedgangen og livet i Litochoro imens vi hver drak en Mythos.
B&U (http://mapit.dk)
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det tegner til at blive en tur med mange oplevelser. Men pas nu på ikke at blive arresteret. Vil gerne se billeder af orkideerne.
mor jane

UDAMM sagde ...

Jeg har set en Emu idag - den lå på min tallerken her til aften, mums!

Anonym sagde ...

Tja, vi har jo fotodokumentation for at I var i Legoland torsdag, så vi overvejer nu at kontakte det græske militær og forhører os nærmere om dette anråb! Vi finder det hele yderst mistænktsomt.

Hvordan smager EMU?

God påske til alle der kigger forbi B&U bloggen incl. dem som er stukket af til udlandet.

Værløse&Co

UDAMM sagde ...

Standard joken er at det smager som kylling - men jeg synes at emu minder mere om oksekød, det kan varmt anbefales!

Anonym sagde ...

Det må vi afgjort prøve en dag - måske der findes en særlig god Mønsk udgave som kun serveres lokalt og i godt selskab ;-)
A

B&U-afd. sagde ...

Mmmmm emuuu det lyder jo næsten som Marabou - som jo hvert fald smager godt og er en fugl :-)
Tjah hvem ved om der kan arrangeres noget med en eller anden mønsk udgave?.

Anonym sagde ...

Ja, se det ved jeg jo sådan set godt hvem der ved...
A