torsdag den 26. april 2012

De korrekte svar på Rejsequizze (1) og Rejsequizzen (2)


[Torsdag 26042012]

B&U takker for alle svarene. Og vi må sige, at på især spørgsmål 2 var der gang i kreativiteten. På spørgsmål 1 kan man næsten sige at virkeligheden var mere kreativ end deltagerne J Den Hårde og Uretfærdige Dommerkomité har besluttet, at vinder af Rejsequizzen (1) fra Portugal bliver Timmermann – Stort tillykke, og præmien er snart undervejs!

Timmermann kåres på flg. svar:

"Så er fugle eksperten på banen, det havde du sgu ikke regnet med knægt.
1. Det er da helt tydeligt, storken, eller hvad I nu kalder den, har bygget rede på skorstenen på Restaurant Røgeriet i allinge på Bornholm. Kender den hvide skorsten, har stået op af den og kigget ud over havnen med en kasse kolde, og set på Fiske Finn, knallert Carsten, og torske Torben ordne deres kutter, så den var klar til næste dag.
2. Det er ikke støv, men helt klart røg fra en defekt toppakning på en Opel Rekord fra '83. Efter hvad jeg kan se var det 2.2i modellen med brunt indtræk, samt trafik-pude i bagruden.
Bilen skal også spores efter hvad jeg kan se, den trækker mod venstre, hvilket vi skæv slide helårsdækkene..
Hygge fra Timmermann og bare send præmien til karise"

Men de helt rigtige svar er:
1   1. Hvor har den Hvide Stork bygget rede? Svar: På en kran.


2     2. Hvad er årsagen til alt det støv? Svar: En lastbil.


Rejsequizzen (2): Vi forstsætter med disse to:
     1:   Hvorfor er torsdag d. 26. april 2012 er en særlig dag i Portugal? (hint vi har oplevet det samme fornyligt i DK).
     2: 317 er svaret – hvad er spørgsmålet?

3 kommentarer:

Jane sagde ...

Den 26. april er dagen efter en fridag og så er det min fødselsdag
317 tror jeg er det antal fugle i har set i jeres ferie
I må nyde resten af ferien, glæder mig til at høre mere
Tak for humoristiske fortællinger fra jeres daglige oplevelser
flot billede af orkideen
det har ikke været lige nemt at komme ind på jeres blog, men lige hjemkommet fra spisning på slottet med diverse vine lykkedes det uden problemer - pragtfuld middag

Jane sagde ...

Nyt svar til 317, med koldt vand i hovedet fik jeg en erindring om at i var opgraderet til lejlighed 317, som I skal forlade i morgen for at komme tilbage til Danmark. Her i det nordjyske regner det med jævne mellemrum, så I har i hvert fald bedre vejr end her

Anonym sagde ...

26 april 2012 kunne være henvisning til strejke blandt kufthavns personale (men kan ikke huske om vi har haft det for nyligt i DK)

317 er derimod let nok. Det er det officielle antal af nuancer af sort som bruges af portugiserne i deres klædedragt. Som alle der har læst menigmands guide til det indre marked ved går portugiserne udelukkende i sort tøj. Nogle kloge hoveder vil sikker her påstå er der er fotografisk bevis for andre farver, men sagen er at potogiserne ikke selv skildner mellem farver, kun nuancer af sort (lige som de gamle grækere ikke havde et selvstændigt ord for farven blå, men derimod kaldte det bronze). I den forbindelse vil jeg også lige naævne med henvisning til støvskyen fra sidste runde - jeg svarede teknisk set korrekt med min "vildæsel flok" da de heller ikke har et ord for lastbil dernede, men derimod kalder dem for "store æsler".
/Ulrk