fredag den 10. maj 2013

Længst mod syd: Rødtoppet Fuglekonge, Pungmejse og en Gul Vipstjert

Vi havde kun lige forladt Møn og var på vej over Bogø, da vi kørte ind i regnen. Det så ikke lovende ud for resten af turen - eller for den sags skyld dagen. Det så mørkt, vådt og skummelt ud mod syd - og det var der vi var på vej hen! Vi skulle besøge Gedser Fuglestation (GFU blog)

Men heldigvis var det kun en byge og det var tørvejr da vi var fremme ved fuglestation. Ringmærkerne Ruben og Michael var igen med at mærke nogle fugle i fuglestattionens 'mærkningshytte'. Der var stille og roligt så der var tid til at sludre lidt inden næste netrunde. Lidt senere dukkede Hans op som aftalt, da UDA skulle have nogle ringserie udleveret. Der var heldigvis lidt fugle i nettene, da vi var med på næste netrunde - bl.a. en Tornsanger med svensk ring.

Lidt senere på morgen fangede vi en Rødtoppet Fuglekonge (hun), og som vi skulle til at slippe den dukkede Gert også op og han fik den set selvom han efterhånden havde set en del af dem. En Sort Glente trak ind over stationshaven og det blev også til en overflyvende Gulirsk inden dagens bedste overraskelse røg i et af netten - en Pungmejse (han). Det var kun anden gang (og tredie fugl) arten er blevet ringmærket på Gedser Fuglestation, så den vakte glæde.
Rødtoppe Fuglekonge (hun), Gedser Fuglestation. Foto: BEST

Pungmejse (han), Gedser Fuglestation. Foto: BEST
Det blev også til en tur uden for stationshaven, hvor vi mødte Luis. Han var på vej ind til Gedser by efter, at havde passet trækobsen ved Sydstenen, hvor BEST og UDA senere sammen med Michael tog ud og obsede lidt. Det var ikke helt dumt for det gav da en Fiskeørn, nogle Musvåger, et par Rørhøge og en Lærkefalk. Og så lykkedes det os at få feltaflæst en ringmærket Gul Vipstjert. Den viste sig at være ringmærket på fuglestationen som en han i 2009. Men det var ikke en helt typisk flava (underart, der yngler i DK). Faktisk syntes vi det lignede en flavissima (den britiske underart) eller måske en hybrid mellem flava og flavissima?
Gul Vipstjert flava eller flavissima eller?,  Gedser Fuglestation. Foto: BEST
Men det var en god og hyggelig dag på Gedser og vi glæder os allerede til næste gang vi skal ned og være med til lidt ringmærkning.
UDA 10-05-2013, kl. 21.09 

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det var en dejlig fugleoplevelse!
Her er der kommet gæs i store flokke i formiddags...
morKamma

Anonym sagde ...

Altid spændende at læse om jeres oplevelser.
morJane