mandag den 3. juli 2017

Roskilde Festival 2017

Roskilde Festival 2017: Onsdag d. 28. juni til lørdag d. 1. juli (og Warm Up søndag d.  25. juni).

Det var så B&U Bloggens syvende Roskilde Festival på stribe - og festivalen skuffede heller ikke i år.

Alt var ved det gamle og så alligevel ikke! Svært at sætte en finger på, hvad der præcis var anderledes, men  der var masser af musik, Orange Feeling, god mad - og så var der smatten! 

Smatten gjorde det lidt mere besværligt,at bevæge sig rundt på festivalområdet, men iført gummistøvler og regnbukser så var det ikke noget større problem - blot en del af Roskilde 2017. Vejret var bedre end vejrudsigterne havde forudsagt, men regn, overskyet vejr og lavere temperaturer betød at vi havde lidt flere lag tøj på i år. Men solen viste sig på festivalens sidste dag, der lukkede på en flot nat med lysende skyer på himlen.


Men det er jo musikken det handler om! Og det blev til meget musik - noget kun kortvarrigt, på afstand, tæt på, hele koncerter og noget bedre end andet. Herunder uddeler B&U Bloggen  ♪ 'noder' og vores oplevelse af koncerterne. Der er op til 5 i spil (1  til 5 ♪).






DAG 1 (Onsdag d. 28. juni).

Warpaint (Arena).
BEST: 4  Super cool, kan bedst lide når den mørkhårede synger.
UDA: Jeg giver 4,5 . Fed koncert, et at mine favorit band og de skuffede ikke. De er alle super cool og så deres moves.

Marching Church (Pavilion).
BEST: 1,5  For meget horn, for mange pauser og for lidt kontakt. Dagens skuffelse.
UDA: Helt enig 1,5 - stor skuffelse.

75 Dollar Bill (Gloria) - BEST:
Hørte et par numre - ok, men kun akustisk, så måske kedelig i længden.
UDA: Enig, men må lige korrigere, at BEST mener instrumentalt (der var vist masser af distortion på den 12-strengede guitar)...jeg tænkte lidt ZZ Top-ish?

Kevin Morby (Pavilion).
BEST: 3,5  Ok americano de holdt gang i koncerten og publikum var med. Men The Wekend larmede desværre i baggrunden.
UDA: 3,5 ♪ Og så var der noget Lou Reed over ham flere gange.

DAG 2 (Torsdag d. 29. juni).

Hun Solo (Avalon).
BEST: 3,5  Glimrende koncert som fallulah sørgede for at slutte af med at få stemningen op, med de gamle kendte numre Bridges, Black cat.
UDA: Enig 3,5 - godt men det var Fallulah, der løftede det.

Carl Emil (Arena).
BEST: 3,5  Han var ok, men det var ispigen der løftede koncertoplevelsen.
UDA: 3,5 ♪ Enig og den halve node kan han takke ispigen for.

Blood Command (Pavilion).
BEST:  3 God stemning og gode beats, men hornet??? Og hun blev lidt skinger til tider. Men interessant version af Belinda Carlisle heaven is a place on earth.
UDA: 3 ♪ De var på et tidspunkt tæt på 3,5  på grund af energien, men hornet... nej nej.

Savage Rose (Orange).
BEST: Hun skriger for meget, og hvad er det med de horn?
UDA: Ok unfair at uddele noder når vi gik efter få sekunder. Det var en 'tjek - så dem på RF17'. Men bare fordi man skriger og har bare fødder så er det ikke nødvendigvis godt.

Future Islands (Arena).
BEST: 2  Egentlig ok, men svært at høre forskel på numrene.
UDA: Enig, 2  det blev hurtigt kedeligt.

Ksiezyc (Gloria).
BEST: 1  lige lidt for eksperimenterende kunst og skingeragtigt.
UDA: Ja det kan kun blive til 1  da det blev mere en kunst-event end en koncert.

Et DJ-set (Apollo).
BEST: 2  Fint at stene til og de spillede psyko killer :-)
UDA: Og det gjorde vi så lidt.

Princess Nokia (Apollo).
BEST: Hun var vist mest for de unge.
UDA: Enig - de unge skal også have noget for sig selv.

Shame (Pavilion).
BEST:  4  God britisk ungdomsenergi på den fede måde.
UDA: Helt enig - 4  Fedt, gang i den. Jeg tænkte det er sgu da dem fra 'Trainspotting'.

Royal Blood (Orange).
BEST: 3  Stadiumrock lyder som så meget andet, men ok at rocke til.
UDA: Havde muligvis forventet lidt mere, så det bliver ved 3 ♪.

Ayia (Gloria).
BEST: 3,5  Islandsk elektronisk drømmepop meget fint, desværre snakker folk for meget og de stille numre og pauserne mellem numrene gjorde at man hørte det lidt for tydeligt.
UDA: Enig i 3,5 , hvilket blandt andet skyldes, at det blev for skøbeligt når en stor del af publikum ikke var kommet for at lytte og chille til det elektroniske lydunivers - der ellers var glimrende.

Erasure (Arena).
BEST: 4,5  Rent nostalgi trip hvor selv de middelalderen mænd overgav sig og sang og dansede med på alle de gamle numre. Vi fik danset aftenen igang.
UDA: Jeg giver mig - den får 4,5  som Warpaint. Indrømmet det blev til en fest under teltet, kendte rigtig mange af numrende selvom jeg ikke hørte Erasure som ung.

The XX (Orange).
BEST: 4  Ganske udmærket koncert - de er søde. Men kunne desværre ikke helt nyde koncerten. Vi kørte hjem efter koncerten, men da kom regnen også efter en hel dag i tørvejr imod alle odds. Missede derfor desværre The Jesus and Marry Chain.
UDA: Også 4  til denne en af festivalens bedste koncerter.

DAG 3 (Fredag d. 30. juni).

Angel Olsen (Avalon).
BEST: 1  Hun var vist lidt sur og træt, brugte mest tid på at snakke og bede publikum om at holde kæft. Lidt for mange havde søgt ly for regnen, og kom ikke for at høre musik. Vi gav op og fandt noget at spise i stedet for.
UDA: En koncert der blev som 'frygtet'. Havde egentlig set frem til Angel Olsen, men stilen er af den type, der så mange gange skuffer live. Det var mere sur snak en musik mens vi var der - kun 1 .

Against me! (Arena).
BEST: 3,5  God gedigen rock, masser af trommer, ingen pauser og ingen horn. Vi blev hængende til koncerten var færdig.
UDA: De sneg sig op på 3,5  pga. deres energi. OK, men også lidt ensformigt.

Mammut (Pavilion).
BEST: 4  De var gode som forventet. Fik dog ikke hørt så mange numre. Det tager alt for langt tid at gå fra Arena til pavillon... Men vi nåede at høre deres bedste nummer, 'Salt' det er så fint.
UDA: Enig - 3 ♪ og dem skal vi høre igen.

Trentemøller (Arena).
BEST: 4 ♪ Startede uden for teltet i en lettere pislugt :-( , men folk sivede mod Foo Fighters, så vi endte inde midt i teltet, og det hjalp meget på oplevelsen. En koncert der fungerer bedst i mørket under teltdugen. Og peakede under en fed version af Moan. Fik danset så meget at knæene gjorde ondt.
UDA: Rigtig god koncert 4 ♪ - klart bedre end den på Orange for nogle år siden. Arena passer bedre. Og så synes jeg Marie Fisker gjorde det rigtig godt.

Foo Fighters (Orange).
BEST: ?  Fik kun hørt 3 numre så ikke helt nok til at bedømme koncerten. Men vi fik et rigtig fint nummer med 'skin and bones' meget lidt Foo Fighters agtigt, så er ikke helt sikker på vi oplevede den ægte vare.
UDA: Havde prioriteret Trentemøller frem for Foo Fighters så fik ikke rigtig hørt Foo Fighters - så de slipper for bedømmelse.

Lorde (Arena).
BEST: 4,5  Så er der stadig unge mennesker på Roskilde, var ved at tro at der kun var ældre dansende mænd der genoplever en tabt ungdom ;-) Lorde lavede den vildeste ungdomsfest, hun er super cool og sød. Og skal da lige love for at alle kunne hele teksten til Royals - vi er måske lidt for gamle til rigtigt at være en del af festen, men kun til at blive i godt humør af.
UDA: Jeg er så en muligvis en af de gamle mænd - men det var en fed koncert, og hun er cool og sød - 4 .

DAG 4 (Lørdag d. 1. juni).

Kellermensch (Arena)
BEST: 3,5  Det var en meget svingende koncert. De peakede på de kendte numre mediocre man, bad sign og army ants, men faldt lidt til jorden med lange pauser og en lettere foceret til tider overdrevet sceneoptræden. Note: Strygere er så meget bedre end horn, det burde flere tage til sig. UDA: Helt enig. Egentlig en god koncert med et band med stor energi, men de kunne ikke helt holde pusten - 3,5 .

Slowdive (Avalon).
BEST: 4,5 ♪ Fik en lidt dårlig plads da vi kom lige til start. Men kom tættere på, selvom forbløffende mange blev hængende. Men dejlig drømmende poprock m kant og svævende guitar. Og Sugar for the pill er også et godt nummer live. Dem skal vi høre igen.
UDA: Den får også 4,5  fra mig. En rigtig shoegazer-koncert med svævende guitarer.

Cashmere Cat (Apollo).
BEST: ?  Solen kom frem, så en øl på en af kasserne foran Apollo var perfekt at chille til. Har ikke rigtig fået hørt så meget på Apollo i år.
UDA: Kan ikke rigtig lige huske det,  men solen varmede.

Priests (Pavilion).
BEST: 3  Egentlig ok gang i bandet, men det blev lidt ensformigt, så det kunne ikke fange helt. Gik før koncerten sluttede da vi var sultne, og det var der vist flere andre der gjorde.
UDA: Jeg er nok på 3,5 . Gang i den og en lidt sjov blanding at stile - og så fik hatte en hel del opmærksomhed undervejs.

Arcade Fire (Orange).
BEST: 5  Var med hele vejen, men der blev ikke givet et sekund til at fordøje undervejs. De kunne måske havde lånt lidt pause fra dem, der havde lidt for meget. En hitparade på 1,5 time, hvor alle musikerne vist fik spillet på alle instrumenter, en anelse stressende.
UDA: Bandet var på lige fra start til slut. Nok festivalen bedste koncert - 5  sniger jeg mig op på. 

Baby Woodrose (Avalon).
BEST: 4  De er bare et godt liveband. Lidt ærgerligt at de spillede 'Open doors' lige da vi var på toilettet. Sidste Woodstock nummer blev dog lidt langt, vil hellere have hørt Spids Nøgenhat.
UDA: Med på 4 . Et band der forstår at spille live - fed syret rock. Ville dog også hellere have hørt Spids Nøgenhat.

Moderat/Modeselector (Orange).
BEST: 5  Der et eller andet med det der elektroniske musik der er super fedt, ved ikke hvad men det fungerer bare så man ikke kan stå stille. Og 'Reminder' var et fedt nummer.
UDA: Det bliver kun til 4 , hvilket nok skyldes at jeg var ved at være brugt. Jeg kunne bedre lide et par af de andre numre.

Alt i alt en super festival!


Ingen kommentarer: