onsdag den 8. april 2009

Laleh, lapugle og aftensmad i det fri

Fredag 20. marts 2009 (skrevet i april)
Det var ikke helt i den rækkefølge, men næsten – og så var der ingen lapugle, men i stedet en perleugle!
Vi var i Sverige da vi skulle til koncert med Laleh på KB (Kulturbolaget) i Malmö. Der havde i længere tid opholdt sig en lapugle ved Falsterbo, nærmere bestemt ved Skanørs Ljung, og den ville vi så benytte lejligheden til at se. Der var rigtig flot forårsvejr med traner i luften så stemningen var helt i top. Men naturligvis var lapuglen slet ikke blevet set denne dag (typisk når vi nu havde mulighed). Men som kompensation så vi en perleugle i et fyrretræ. Den var nu også meget sjov som den sad der. Eftermiddagskaffen snuppede vi på en lille cafe i Falsterbo inden vi kørte til Mobilia i Malmö.

Efter at have handlet der kørte vi ind til centrum for at finde et sted at spise inden koncerten senere på aftenen. Mosaik på Storetorg var fyldt til bristepunktet så der kunne vi desvætte ikke få plads. De serverer ellers noget godt middelhavsmad. Nå men så videre til Lilletorg hvor der er mange spisesteder. Og var overraskelsen stor da vi drejede rundt om hjørnet! Der var også fyldt med mennesker, men det var ved alle bordene udendørs!! Det var altså stadig kun marts ifølge kalenderen. Men ok det hjalp også når nu der var omkring 1000 (arhh) gasvarmere tændt – men alligevel. Vi fik plads og fik et par udmærkede burgere (og undlod at tænke på den negative miljøbelastning vi nu var med til) og fik plads ved siden af nogle snaksaglige nederlændere.

Og så var det endelig tid til koncerten med Laleh som vi havde glædet os til rigtig længe. Vi parkerede lige overfor spillestedet så det kunne ikke være bedre, vi så hurtigt og nemt kunne komme fra KB til Møn når koncerten var slut. En eller anden ung svensk fyr var opvarmning. Vi fandt aldrig ud af hvem han var, men det øvrige publikum virkede som om de kendte ham. Men han var det meget god – solo med en guitar. Og så gik Laleh på scenen. Og koncerten var bare rigtig god og Laleh kan man da slet ikke stå for. Hun og bandet spillede numre fra hendes tre albums og nogle af dem i lidt en anden udgave, men som Laleh sagde: ”Den rigtige version kan i jo høre på albummet”. Og det er jo ganske sandt.

B&U (http://mapit.dk/)

Ingen kommentarer: