fredag den 17. april 2009

Sol, internet og den græske mafia


Litochoro, fredag d. 17. april
Solen skinner fra morgenstunden og vejrudsigten på TV lover op til 25 grader Celsius, og det er da også dejligt varmt. En lille brise er med til at gøre det helt behageligt selvom, at det også er helt rart at komme ind i skyggen ind i mellem. Ingen planer for i dag udover lidt rengøring og pakning – vi skal jo nordpå i morgen.

Der har været problemer med caféens internet, hvilket også har berørt os, da vi låner deres netværk. Vi gik ned til Nikos både for at spørge til netforbindelsen, men også for at aftale, hvad vi gør med nøglen til lejligheden i morgen, da vi skal afsted inden de åbner caféen.
BEST hentede vores laptop og imens bestilte UDA cappuchino og espresso til os. Så tilbragte vi tiden i selskab med Nikos og deres lille serveringspige med at prøve at genskabe forbindelse til internettet. Hurtigt blev andre cafégæster inddraget uden større held, men det blev dog bekræftet at det ikke var vores maskine den var gal med. Vi lånte en af deres PC’er og kom på nettet imens der blev ventet på at internetudbyder ringede tilbage. Der kunne godt gå lidt tid så vi betalte for kaffen og aftalte at komme forbi senere.

Det blev til en tur op til en souvenirbiks op ad vejen til Mount Olympus. Dog i gå afstand fra hovedgaden. Der var mange ting, og især ting der ikke var nogen grund til at købe (med mindre man kan li’ den slags naturligvis) så vi gik hurtigt igen. Tilbage på hovedgaden var der nærmest et menneskemylder. Folk i fint tøj og kirkeklokkerne ringede (ret højt så man med god grund kunne holde sig for ørene) og det var tydeligt, at det var Langfredag (den græske påske falder i år en uge senere end i DK) og påskemessen var lige sluttet og nu skulle folk på cafe, eller bare slendre lidt rundt i byen inden familiebesøgene. Efter at have indkøbt præmien til Greece Quiz brugte lidt tid på en bænk med en croisant og et pizzastykke og så ellers nyde solen og følge med i al den aktivitet, der udspillede sig. Da påsken er grækernes vigtigste højtid mindende det os på en eller anden måde også om vores jul.

Nikos havde det ikke godt med, at vi ikke kunne bruge internettet, så vi måtte meget gerne låne en af deres PC’er hvor det virkede. Han havde ikke hørt noget fra internet udbyderen i løbet af dagen og han gættede på, at det skyldtes helligdagen. Men det lykkedes sidst på eftermiddagen at komme på Cafe Nuovos internet igen til stor glæde, ikke bare for os, men også Nikos og hende den lille bartender, da Nikos havde fundet routerens kode til os så vi kunne prøve med den. Og jo det virkede og så sad vi udenfor Cafe Nuovo og opdaterede bloggen med de seneste inlæg og med 3. runde af Greece Quiz.
Efter netsurfing, et par frapé og en mythos gik vi op og gjorde rent og pakkede, der var jo tid nok inden man kan få aftensmad, når altså ikke man selv laver den når man vil. Lidt før 22 gik vi op ad hovedgaden. Stadig mange mennesker på gaden, faktisk en hel del med tændte stearinlys, men flere af spisestederne var lukket - hvad var nu det? Sidste del af gaden var lukket for biltrafik og tre betjente sørgede for at bilister ikke kørte igennem alligevel. Kirkeklokken slog stadig nogle enkelte slag med jævne mellerum. Det så ud som om folk ventede på noget, så vi tænkte der måske kom et påskeoptag med kors og det hele, så vi tog også opstilling. Der blev ved med at komme folk ned til kirken – men det var ikke noget optog. Man skulle bare ned med lys i kirken, måske ind og overvære en påskemesse eller man var bare ud og nyde påske stemningen. Vi fornemmede at der snart blev rift om de (i dag) få pladser så vi valgte en restaurant, hvor de bl.a. lavede pizzaer. Menukortet var kun på græsk så vi fik oversat hele kortet af tjerneren. Hun havde tilsyneladende masser af overskud til et par danske turister. BEST fik en græsk pastaret og UDA valgte en speciel græsk pizza. Uhm begger retter ganske glimrende og så en flaske rødvin til hver. Ja det var nogle meget små flasker – ca 1 glas. Det er i øvrigt første gang vi har oplevet, at det første der bliver sprugt om ifm. rødvinen er om den skal være sød eller tør. Vi valgte klart en tør. Da vi var ved at være færdige, fik 5 ældre meget muntre nydelige græske herrer plads ved siden af. Det viste sig at være den græske mafia! Det var i hvert fald hvad de forsøgte at bilde BEST ind, men den den købte vi ikke helt. Vi troede mere på den med at den ene var ejeren af stedet. Klokken var i øvrigt nu blevet efter 23 og de skulle først have mad nu!
B&U

Ingen kommentarer: