søndag den 28. april 2013

Bananer, tre små lærker og 'grillsvin'.

Paphos, Cypern 28. april 2013 [UDA]

Der var allerede over 25 gr. C, der var ingen vind og klokken var kun halv ti om formiddagen. Vi kørte rundt på de små veje i kystområdet mellem Paphos og Mandria for at tjekke agerlandet og kysten for stenpikkere og lærker og, hvad der ellers måtte dukke op. På grund af varmen og at forårstrækket mere eller mindre var ebbet ud forventede vi ikke det helt store.

Ved et stort - men mennesketomt - picnic område sydøst for Paphos Airport så vi Chukar (2), der naturligvis hurtigt forsvandt ind i vegetationen. Vi stoppede ved et loppemarked, der blev afhold ud til B6. Der var alt, hvad en hver stod og mnglede af alt lige fra armbånd og T-shirts til grovere byggeværktøj, men vi nøjedes med at købe cypriotiske bananer for 1,5 euro.

På en pløjemørk sydøst for Mandria fandt vi en lille flok på 6 - 7 helt almindelige Stenpikkere, der var i færd med at tanke op til deres videre færd mod nordligere himmelstrøg. På samme mark spottede UDA noget, der i håndkikkert ligene en lille lærke - og dermed måske endelig turens første Korttået Lærke. Skopet på og jo det var det. BEST spottede hurtigt to andre Korttået Lærker i nærheden. De gik meget fint ikke langt fra vejen. De tre små lærker var dagens højdepunkt på fuglesiden for en hurtig ture rundet om Asprokremnos Dam Pools (via dæmningen) gav kun en Tinksmed. Men så var det efterhånden også blevet tid til noget frokost.

Det blev til en cheeseburger hos 'Light House Beach Snack Bar' ved den 'kommunale' strand ikke langt fra vores hotel, or vi så lige kunne soppe lidt i Middelhavet. På trods af mere end 30 gr. C var der stort ser ikke nogen, der badede, hvilket nok primært skyldes en kombination af, at havvandet endnu ikke er blevet rigtig varmt og det ikke er en sandstrand.

Resten af eftermiddagen brugte vi på ægte turistmanér - ved og I både pool og pool bar.

Aftensmaden blev denne aften indtaget på restauranten Hondres i Kato Paphos - det er området ved havnen. Vi spister også der tidligere på ugen, hvor vi havde fået en super god Kleftiko, hvilket er ovnsteg lam og i dette tilfælde tilberedt i en trækulsfyret ovn. Det var godt og betjeningen var god. Det var den egentlig også denne gang, men der var dog noget forvirring - men det var nok fordi, at de var tre forskellige tjenere til at tage sig af os. Men det lykkedes os da bl.a. at få dagens en 'special': Grilled Suckling. Den den endelig km på bordet var det også et ordentlig 'Grillsvin' vi fik, men det smagte meget godt og vi blev mætte (Kleftikoen var dog bedre).








1 kommentar:

Anonym sagde ...

Korttået lærke, er det ikke bare en lærke, som har fået klippet negle ?

Kire