lørdag den 23. april 2016

Birding Doñana

Lørdag d. 23. april.
Solen var kun lige stået op da dagens birding begyndte. Vi startede ved La Rochina, der er beliggende lige uden for El Rocio og derfor ikke langt fra vores hotel. Men da den gamle vej er lukket skal man lige køre en omvej på et par kilometer før man er fremme ved Visitor centre.

Ved La Rochina er der en fin sendero - en rundtur på ca. fire kilometer -med flere fugleskjul og en meget fin boardwalk. Især den første af turen var udbytterig med Skestorke, Purpur-, Silke-, Nat- og Fiskehejrer samt en enkelt Sølvhejrer. De første Sorte Glenter var på vingerne imens et par Sultanhøns kravlede rundt i sivene. Der var også Sorte Ibiser og Rødhovedet And. Af småfugle var Sydlig Nattergal absolut den mest dominerende art, men det blev krydret med Savisanger - bl.a. en siddende frit fremme - og nogle Spottesangere og en del flere arter.

Selvom der trak et let skydække ind over området var det alligevel en lun morgen og da der gik meget godt, valgte vi at springe morgenmaden på hotellets restaurant over for derved at 'spare' tid. I stedet kørte vi lidt længere sydpå til El Acebuche, hvor der også er et visitor centre. Ved parkeringspladsen fløj der nogle fine Biædere rundt. Vi var blevet kaffetrængende, og da vi endnu ikke havde fået kaffe smuttede vi lige ind på cafeteriet/restauranten og fik hver en café double og en meget god bocadillo. Men så var vi også klar til en tur rundt til de forskellige skjul.

Men der var ikke så mange fugle som vi habde håbet på, men lagunaen var stortset helt tørlagt. Et enkelt lille vandhul var tilbage. Der var sådan set rigtig flot, men der manglede bare nogle fugle. Det blev dog alligevel til arter som Blåskade, Hærfugl,  Rødrygget Svale og Hortulan og så de allestedsnærværende Sortstrubet Bynkefugl og Gulirisk.
Sidst på eftermiddagen returnerede vi El Rocio efter vi havde været lidt længere mod syd og vest uden det helt store udbytte. På tilbagevejen var vi lige en kort tur forbi La Rochina igen.

Tilbage i El Rocio var det tydeligt, at det var blevet weekend. Byen var fyldt med mennesker, som var på weekendtur - faktisk holdt der op til flere turistbusser parkeret. En del folk var iklædt deres fineste tøj og igen var vi ikke i tvivl om, at heste har en stor betydning i byen, lige som flamenca.

Resten af dagen gik med lidt afslapning, en tur rundt i byen. Vi fik handlet så vi selv har morgenmaden med på morgendagens tur og endelig var det tid til aftensmad og senere lukkede vi dagen med et par øl hos La Tarberna del Rey.

Ingen kommentarer: