torsdag den 4. september 2008

Victoria

Onsdag - 03.09.2008 (skrevet torsdag - 04.09.2008 kl. 7.00 og kl. 11.40 PDT)
"This was the easiest table today", sagde servetricen på restauranten ved Victorias havnefront. Vi havde lige bestilt specialty burgers med California toppings og valgte ud fra hvad der stod på menukortet. Alle andre skulle åbenbart lave om på retterne. Til gengæld havde de ikke de sandwichs vi bestemt mente vi havde set på menukortet, som hang ved den ene dør. Nå men vi var endt nede ved Victorias havnefront sidst på eftermiddagen fordi vi trængte til noget føde, og så kunne en burger også godt gå an - en i øvrigt ganske glimrende en af slagsen (det var uden brun sovs). Nu er det sådan, at Victoria er en lille by (i hvert fald den centrale del) så den er hurtigt overskuet.

Inderhavnen og de nærmeste gader er der, hvor turisterne især befinder sig. Langs kajen kunne man naturligvis købe smykker, kulturgenstande som de lokale arboriginals sad og solgte. Der var også en mand der kunne tegne dit portræt, der var en pølsemand og så den restaurent vi spiste på. Og så var der jo udbyderne af Whale Watching. Vi havde parkeret længere oppe i byen og var rundt på nogle af de øvrige gader, hvor der også var butikker og spisesteder. Her var der også turister (ikke nær så mange), men mens de lokale manglede på havnen så var det har de handlede og drak kaffe.

Government Street er den man kan kalde hovedgaden. Her finder man også Chinatown. Men Victoria har nogle flotte huse og bygninger og bærer præg af den britiske indflydelse. Hvis man kommer på de kanter, skal man bestemt gå en tur rundt i beboelseskvartererne væk fra centrum. Under vores besøg nåede vi naturligvis også lige i en boghandel og nogle "fjeldbutikker" med en masse spændende felttøj og udstyr til nogle helt andre priser end i DK!
Nå men vi var jo egentlig kørt helt derned (der tager 2 timer) for at se nogle fugle. Første stop var Beacon Hill, hvor der er en flot udsigt over Strait of Juan de Fuca og USA. Mange måger og lidt alkefugle på vandet og 2 Anna's Hummingbird, som jagtede hinanden - fedt. Vi gik op på selve bakken og kratluskede. Der var en del småfugle i krattet og træerne: Savannah Sparrow, Dark Eyed Junco, Yellow Warbler, Downy Woodpecker, Redbreasted Nuthatch, Chestnutbacked Chikadee, Bushtit og nogle flere kolibrier. En af kolibrierne sværmede om hoveder på os på et tidspunkt - 50 cm fra BEST, men de er bare svære at få et foto af. Det blev også til en Vaux's Swift (en lille grå cigarformet sejler). Vi rundede lige hvad der skulle være verdens største totempæl! Derfra kørte vi til Clover Point ikke langt fra Beacon Hill. Det er et sted folk kører ud og vender med deres bil eller lufter deres hunde - eller også er man fuglekigger! Vi så bl.a. Black Turnstone, Black Oystercatcher og nogle landsvaler og nogle ryler. Vi snuppede vores medbragte bagels selvom det ikke var så charmerende et sted. Så blev det Ogden Point ved havnen og UDA en tur ud for enden af en lang lang mole. Og så var det vi endte oppe i byen. Vi sluttede turen af med at køre til Elk Lake (ikke særlig spændende) og Sannich Peninsula, hvor vi til gengæld paserede Victorias internationale lufthavn og så betalingsanlægget til Vancouverfærgerne! Det var ikke helt meningen, men hvad betyder en lille omvej på 60 km når man er i Canada!! Og hvad er forskellen i virkeligehen på Highway 1 og 17..?? Vidste i øvrigt at man kan adoptere en highway herovre..??!! Hvem mon gør det?
På hjemvejen havde vi langs Highway 1 bl.a. Bald Eagle og ved Chemainus en Great Horned Owl, der fløj op og landede på toppen af en elmast - det blev dagens sidste fugl og vi kan konstatere at vi har fået rigeligt med byferie nu, så lige nu har vi sat turen til Vancouver på standby - der er så mange andre små steder her på Vancouver Island som vi gerne vil nå at se, og hvor der ikke er så mange mennesker :-) Vi er jo ikke taget til Canada for at stå i kø sammen med alle de andre mennesker.
B&U
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg elsker bare den måde hvorpå vi bliver orienteret om både gastronomiske og ornitologiske oplevelser.
Keep up the good job.
Dog lidt svært at komme med kontinuerlige kommentarer, når man endnu ikke har fået tilsluttet netværk derhjemme og først får det d. 14.sept. Men kan dog tiltuske mig internet tid hos gode venner.

Anonym sagde ...

Helt enig - det er ganske underholdene. Er fortsat bekymret for den canadiske helbredsstilstand, hvor imod fuglelivet ser ud til at trives i stor stil ;-)

ASTE

B&U-afd. sagde ...

Jamen vi er da glade for at I finder det interessant at høre om mad og fugle - 2 meget vigtige ting i tilværelsen. Vi forsøger dog at have en forholdsvis sund tilgang til det hele - i aften skal vi have bisonbøffer :-)
B&U

Anonym sagde ...

Er Australiens urbefolkning kommet til Canada siden I har truffet dem i Victoria ?
Vi mener det er indianer.

AMMAKROM & CO

B&U-afd. sagde ...

Vi læste faktisk et sted i en lokal avis, hvor de benævnte de oprindelige indianere som arboriginals. Men bortset fra det så hedder byerne på den sydlige del af øen Victoria, Sydney og Duncan, som vist alle også findes i Australien. Men det skyldes nok den britiske forbindelse.
B&U

Anonym sagde ...

Ja så må det passe. Det er dejligt at få forskellige ting at vide på denne . Vi følger skam med på kortet, om hvor I er .