søndag den 11. november 2012

Bikebirding, Willy Wagtail og 'rumskibe' i byens udkant


'Shall I take of the basket, then it don't look that 'girly'?, var hvad den unge fyr fra cykeludlejningen sagde til UDA. Vi havde fundet et sted, hvor vi lejede cykler så vi relativt let kunne kumme rundt i Cairns i løbet af dage. Årsagen til udlejerens kommentar var, at vi havde fået de to sidste 'Standard' cykler de havde tilbage – og det var begge 'damecykler'. Fint nok, da vi hverken skulle køre om kap eller off road men bare trille lidt rundt.

Willy Wagtail
Lige fra morgenstunden var det med sol fra en skyfri himmel og allerede under morgenmaden – der blev indtaget så sent som lidt over syv (ja rejsen havde gjort os lidt trætte) – var temperaturen kommet godt op i den gode ende af tyverne. Det så jo lovende ud og vi kom da også rimeligt hurtigt afsted. Vi var ikke noget langt fra Oasis Inn før vi fik dagens første nye arter: White-bellied Cuckcoo shrike (en en flot gøge-tornskade-lignende fugl) der fouragerede langs Sheridan Road. Lidt efter listede en Buff-banden Rail rundt i en skolegård, en rovfugl, der kredsede over byen et par gader væk, blev hurtigt bestemt til en Brahminy Kite. Vi blev underholdt flere gange af nogle Willy Wagtails – en af de almindeligste arter hernede, men den er sjov og flot, så er den meget tillidsfuld og vil gerne vise sin hale.

Der begyndte at komme liv i byen i løbet af formiddagen og mange tilbragte med morgenmad på nogle af byens caféer eller nød solen og varmen neden langs Esplanaden. Vi rundede også havnen og alle tourbådene, der sejler ud til revet (Great Barrier Reef, red.). Vandmelon, banan og cola zero blev indtaget på en bænk ved Esplanaden, hvilket også lige var den man kunne klare i tropevarmen, som nu nærmede sig 31 grader Celsius.

Efter frokost cyklede ud nord for byen mod lufthavnen, hvor der var lidt mere fred, når man vel at mærke så bort fra alle flyvemaskinerne der lettede (det var praktisk tal lige for enden af startbanen). Den tur gave nogle fine obs af en af australiens mindste og ikke helt almindelige papegøjearter, nem lig mindt 3 Double-eyed Fig-Parrot og det var flotte og sjove, ja nærmest søde. En 'birder' vi lidt tidligere var cyklet forbi dukkede op og vi snakkede lidt med hende. Da hun hørte, at vi var ankommet i går, syntes hun, at vi da gjorde det meget godt når vi allerede havde fået Fig-Parrot på listen (hun så dem i øvrigt også, hvilket et par forbipasserende britiske turister også gjorde).

Eftermiddagen tilbragte vi igen på Esplanaden, denne gang også udstyret med teleskop og så var det ellers i gang med vadefugle, der kom tættere og tættere på som tidevandet steg. Det gav flere fine arter – flere var ikke overraskende nye for os. De fleste i grålige vinterdragter, da de er kommet ned fra nordligere egne (bl.a. Sibirien). Vi faldt i snak med en lokal 'birder' (som vi havde læst om nok skulle henvende sig når han spottede fuglefolk), men det var fint så fik vi lige bekræftet et par af vores obs. og han viste os sæsonen første Kærløber (den ser vi så også på Ulvshale nogle gange).

'Fruit Bats, Cairns
Da de sidste vadefugle var fløjet væk cyklede vi op og kiggede på flagermus eller flagerhunde er det vel nærmest. Det er godt nok store og så hænger de bare ned fra grenene midt inde i byen. Nå men vi havde flere ting på programmet – vi ville lige finde stedet, hvorfra vi i morgen skal 'beames' videre på vores tur. Vi fandt vejen, der lå i byens udkant, men vi kunne ikke lige finde de præcise sted? Det var godt nok blevet flyttet for nyligt, men det kunne vi ikke helt forstå. Det viste sig så, at vi tilsyneladende momentant, men heldigvis kun temporert var blevet snævertsynet for vi havde simpelthen cyklet lige forbi uden at se det! Nå men det var der jo en mening med, for det betød at vi fik boostet vores liste med Rainbow Bee-eater og Bush Thick-knee. Vi fandt vores 'pick up' sted og der holdt op til flere røde Space Ships', både på vejen og inde bag et hegn. Så det bliver nemt at komme videre med 'rumskib' i morgen.

Svar på Rejsequizzen 1:
1a: Welcome Swallow var den første art B&U så i Australien.
1b: 'Fruit Bats' (vi skal lige have tjekket den korrekte art), men det er de meget store flagermus, der findes i byen. Når det er blevet mørkt flyver de ud og bl.a. kaster sig over alle mangoerne, og det fumler de altså med, så man risikere, at få en faldende mango lige i bærret.

Den hårde og uretfærdige Dommerkomité har beslutter at rundens vinder er Gerd, da hun som det første og den første svarede 'Svale af en slags'.
Men ingen ingen gættede, altså spørgsmål 1b, der faktisk også var det forkerte spørgsmål. Det skulle have været: Hvilke dyr opholder sig på badeværelset på vores motelværelse? Der er åben for bud nu.

Derudover er Jane i øvrigt blevet tildelt point fordi hun på FB gættede, at det var Lykke Friis vi 'drak kaffe med' i CPH.

UDA 11-11-2012, kl. 23.22 (EST)

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeres "kæledyr" på badeværelset er garanteret en edderkop af den temmelig store slags....gyyyyyyysssss

Gerd

Anonym sagde ...

en "vandslange" på badeværelset
troede at Willy Wagtail var en naturleder !!!!

EDA sagde ...

Kæledyret kan da kun være en fugl når det er hos jer.
EDA

Anonym sagde ...

måske har i summen af myg
og så glæder det mig at jeres tro på at bagagen ikke kom frem sammen med jer ikke holdt stik
Jane

Anonym sagde ...

må man så bede om reelle opgaver/spørgsmål ! Det gør det lidt lettere at deltage .