onsdag den 14. november 2012

Total Solar Eclipse 2012 - Sådan!

Der var skyer og det havde regnet en del, så der var ikke så meget at grine ad i morges klokken fem, selvom den lokale Latterfugle tilsyneladende var af en anden opfattelse - de fik sig virkelig nogle grin til morgen (en rigtig lårbasker)! Der var stor aktivitet på Kingfisher Park her til morgen, folk pakkede biler og kørte ud for at finde steder at se den totale solformørkelse. Hurtig kaffe og morgenmad og så gik vi ud til vejen til de øvrige 10-15 personer, der havde valgt denne plads. Lindsey syntes der var lidt crowdy. Der kom flere og flere skyer og nogle begyndte at køre andre steder, da det blev mere og mere klart, at det solen ikke ville kunne ses herfra.

Hvad gør man så når man nu har rejst fra den anden side af jorden for at se en længe ventet total solformørkeslse? Man bevarer naturligvis roen og venter til 12 minutter for totalitet, hvorefter man småløber tilbage til Cyberpunk Spaceships, flår 'oversejlet' af og kører sydligere! Omkring 4-5 km fra Kingsfisher Park er vi meget tæt på skykanten og kan se solen! Vi smider os en på en markvej, hvor der allerede holder to biler. Vi hopper ud i mudderet, får kamera og 'solbriller' klar og der er nu kun ca. 3 minutter til totalitet - fedt!

Total Solar Eclipse 2012 at 16gr. 37,710S, 145gr. 19,440E
Og så kom solen helt fri af skyerne, månen passerede ind foran solen - TOTALITET! WAUW.... SÅDAN... og de næste 2 minutter og 4 sekunder, var bare noget af det fedeste og mest syrede vi har oplevet! Det blev mørkt, fuglelydene skiftede fra morgenfuglesang til natfugle lyde.... koronaen lyste utroligt omkring månen...... så fedt så fedt.. og så kom 'Diamond ring' i det øjeblik totaliteten var over... fantastisk lys og hold da helt op! Fra en nærliggende bolig kunne man også høre 'WAUW'. Langsom kom mere og mere af solen tilsyne igen, og fuglelyden ændrede sig igen. Solen var næsten helt fri igen, da der igen kom skyer og dækkede for den.

Det er helt sikker noget vi skal igen!

UDA 14-11-2012, kl. 09.07 (EST).

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Sikken en oplevelse ! - Synes I "smider " jer ind . I har lært noget af Mette Blomsterberg !
Fortsat god tur Down Under
morKamma