lørdag den 10. november 2012

En stor flyvemaskine, fugle i farver og rejsequizzen 1

Airbus A380, flyet selv helt almindelige passagerer fotograferer.

'I can recomend pork, pork or the pork', var hvad Lucy Taylor sagde, da hun langt om længe havde fået snøvlet sig ned til vores plader i A380'eren – hun (cabinechefen) skulle lige hyggesnakke med alle undervejs. Men ok, der var også stadig 5,5 timer tilbage inden vi skulle være i Sydney. Kyllingeretten havde tilsyneladende været populær, så vi måtte tage den med svinekødet og nudler. Vi ville have valgt kyllinge, da der var ris til den ret, men svinet viste sig, at være ganske glimrende.

Lørdag eftermiddag var vi så endelig fremme i tropisk Quensland, nærmere bestemt Cairns. På motellet Oasis Inn fik vi værelse 31, der lå mellem værelse 21 og 22. Her er gratis internet, hvilket jo gør det muligt, at kunne rapportere lidt herfra.

Silver Gull - der skal jo på et tidspunkt være et foto af en måge
Vi gik en tur rundt i Cairns, bl.a. ad den meget omtale Esplanade og det blev da alligevel til et par timer på trods af godt halvanden døgns rejse (og de fleste af disse i et flysæde). Nå men der var kommet farve på fuglene, hvad der var mere end man kunne sige om vejret – overskyet i Cairns dog ca. 25 grader Celsius, men der var kun 19 grader i Sydney og der regnede det også på et tidspunkt. Men det var fuglene i farver jeg kom fra. I Cairns der der mange Rainbow Lorikeets, de flyver rundt alle vegne, ofte i småflokke på 5 – 15 stykker. Det er indtil videre turen eneste papegøjeart, men ellers er det da allerede blevet til flere nye arter for os og vi har fakstisk endnu ikke set så meget. Men det kommer helt sikkert. Når mørket falder over byen, så falder fuglene også til ro, men til gengæld vågner de store Fruit Bats og flyver ud i området – det er godtnok nogle store dyr.

REJSEQUIZZEN: Og så det som mange måske har ventet på – første del af Rejsequizzen, der i dag har to spørgsmål, det ene betydeligt svære end det andet... reglerne er som de altid er: Den hårde og uretfærdige Dommerkomité afgøre med hård hånd, om et svar er korrekt og hvem der i den sidste ende vinder, og der vil naturligvis være en præmie. Men nu til spørgsmålene:

1a: Hvilken fugleart blev den første B&U så I Australien? Vi kan sige så meget at det var meget passende at denne art bød os velkommen, især på en kølig dag, hvor man ikke behøvede noget at svale sig på.

1b: Hvem er det der sidder i træerne i Cairns og kaster mangoer i hovedet på folk?

UDA 10-11-2012, kl. 23.05 (EST)

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

1: flere svarmuligheder----
kunne være en SVALE af en slags
eller en MÅGE på landingsbanen
eller en Latterfugl (cookaburra eller hvordan det nu staves)

2: Possums

Gerd

Anonym sagde ...

1: Svale virker oplagt, men da Gerd allerede har taget den siger jeg vildfaren sneugle.
2: Koalaer der er sure over at have klatret op i forkert træ.
/UDAMM

Anonym sagde ...

1. en Apus pacificus eller en Hirundapus caudacutus

2. Vores første bud er en Cacatua galeritas men da I skriver at den eneste papegøjeart I har set er en Rainbow lorikeet, så må det være naboens møgunge...

Nanna/Martin