tirsdag den 26. marts 2013

Den nye boardwalk, friske fisk, tapas og en Sjagger

Det har været et meget flot vejr på Møn i dag: Solskin og blå himmel. Men østenvinden gør, at det stadig føles rimelig køligt selvom om dagstemperaturen sneg sig op på hele 1 gr. C. B&U kørte en tur til Østmøn for, at komme en tur på klinten og afprøve den nye boardwalk ved Freuchens Pynt. Den nye boardwalk giver gangbesværede, kørestolsbrugere, folk med dårlig kondi - ja fakstisk alle besøgende ved Møns Klint mulighed for let at få et kig ned og og ud over Østersøen. I dag var det en kold fornøjelse, da vind stod direkte ind fra vandet. Der var endnu ikke nogen blå anemoner og der var heller ikke så mange fugle. Men en af de lokale vandrefalke gav en hurtig flyveopvisning i vinden inden den fløj sydpå langs klinten. Lidt efter kom en ung havørn trækkende lavt over parkeringspladsen ved Geocenter Møns Klint.

I Klintholm Havn tjekkede vi 'Sydmolen' for sortgrå ryle, men uden held. En fiskerkutter returnerede til hvnen i en sværm af måger. Vi forsøgte, at tjekke om der skulle være en af de mere sjældne måger i mellem. Det var dog udelukkende helt almindelige danske måger. Fiskerne begyndte at losse fangsten, der bestod af fladfisk, torsk og nogle flotte sild. Tilbage ved bilen mødte vi Per (PSH) og vi fik en lille sludder inden vi kørte mod Stege for at handle.

Vi var blevet sultne så inden vi handlede smuttede vi lige ind på David's Café og fik de sidste to pladser der var ledige og snuppede deres glimrende tapastallerken og rundede af med espresso. Og så var vi klar til at handle.

Resten af dagen tilbragte vi i haven på Ulvshale. BEST nød solen på terrassen og UDA satte et spejlnet op med det formål, at forsøge at fange og ringmærke den sjagger, som har holdt i haven de sidste par dage. Og det lykkedes. Det viste sig, at være en hun i sit 2. kalenderår (2K) og var samtidig ny art på vores Møn ringmærkningsliste.
UDA 26-03-2013, kl. 20.29.



Den nye boardwalk, Freuchens Pynt, Møns Klint

Friske sild, Klintholm Havn

Tapastallerken, David's Café
Sjagger (Turdus pilaris) 2K hun, Ulvshale


Ingen kommentarer: