lørdag den 30. marts 2013

En 75 års fødselsdag og igen en nordamerikansk dykand

I går (29. marts 2013) var det Langfredag og den tilbragte B&U i Skælskør, hvor Erik Damm Andersen (a.k.a. EDA) havde inviteret til sin 75 års fødselsdag. I løbet af køreturen var vi blevet sultne, så det var godt at vi havde aftalt at komme til frokost og den var storset også klar ved vores ankomst. De første gæster havde været forbi i løbet af formiddagen og nu begyndte de næste, at indfinde sig og der ville senere komme flere til eftermiddagskaffe og lagkage. Inden lagkagen kom på bordet var der tid til, at køre en tur ud og obse lidt fugle.
Fødselaren EDA

Det var ikke fordi de på nogen måde var blevet mere forsårsagtigt - tværtimod - det var blevet mere vinteragtigt, så det var en kold fornøjelse. Men der var jo lige den langtidsstationære Lille Bjergand (en nordamerikansk dykand), der siden midten af decmeber 2012 har opholdt sig i området, som vi gerne ville se, så vi startede med Skælskør Inderfjord. Fremme ved Spegerborg Rendes udløb i fjorden fandt vi hurtigt dykanden, der lå ud for Harboes Bryggeri. Vi fik set den rimeligt godt med teleskop og den blev dokumenteret vha. digiscoping (både foto og video). Derefter kørte vi en tur til Borreby Mose, videre til Skælskør Yderfjord, Stigsnæs, Holten, Øksenæs Fjord og Stigsnæs Vejle. Det var primært obs fra bilen, da vejret og især kulden ikke rigtig virkede motiverende for længere ophold og så var der jo også en fødselsdag vi skulle tilbage til.

Lille Bjergand, Skælskør Inderfjord
Tilbage var huset efterhånden blevet fyldt af familie, venner og bekendte og kaffemaskinen kørte på højtryk og det gjorde snakken også. Der var en vældig stemning og den fortsatte også hele aftenen for de gæster, der også var inviteret til spisning. Det var en tre-rettersfødselsdagsmenu med laks til forret, glaseret skinke med flødekartofler og salat til hovedret og så sluttede vi af med fyldte pandekager. Det smagte godt og der var rigelige mængder, så vi var stadig godt mætte, da vi kørte hjem. UDA 30-03-2013, kl. 09.35

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Two major manufacturers of sulk premium products are pulling specific in vogue brands from the hawk because they may restrict traces of poultry antibiotics that are not approved in the U.S.

http://biznesdlafirm.com/category/budownictwo--palety/cat/92
http://www.promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/2058
http://centrum-firm.com/katalog/pokaz/4346
http://www.promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/2762
http://www.biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/5673

http://centrum-firm.com/katalog/pokaz/6241
http://www.centrum-firm.com/katalog/pokaz/4111
http://centrum-firm.com/katalog/---gabinet-kosmetyki-nowoczesnej-beauty-line-jolanta-kruszewska
http://promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/2762
http://www.promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/6315