mandag den 22. april 2013

Ankomst, Damon Poolbar og en dræberkat

Paphos, Cypern 22. april 2013 [UDA]

Selv UDA syntes at kl. 03.30 var lige på kanten til at være for tidligt når man kun havde fået omkring 3,3 timers søvn.

Efter ca. 3 timer og 45 minutters flyvetid landede vi i Larnaka på Cypern. Vi fik vores bagage og fandt også den 'transferbus', der skulle bringe os til Paphos.

Køreturen tog omkring halvanden times tid inkl. afsætning af turister på et par andre hoteller i Limasol of Paphos. På Kefalos Damon Hotel Apartments fik vi værelse 128 på 2.sal og et ganske udemærket et. Men vi skyndte os ud og gå en lille tur, både for lige at tjekke nærområdet ud og for naturligvis at nyde eftermiddagssolen og varmen. Vi gik en kort tur til stranden, hvor det blæste en del og vi kunne konstatere, at der var sket noget siden vi var her i 1997. Hele området omkring Paphos Lighthous og Tombs of the Kings var væevet hegnet ind. Der er dog udenfor og langs hegnet blevet anlagt en sti så man stadig kan komme rundt om området, men det kræver entre for at komme indenfor.

Og så skulle vi have noget at spise for vi var sultne og havde ikke fået noget siden flyveturen. Det blev til souvlaki på restaurant 'Tea for Two', hvor vi straks blev mødt af en glad og veloplagt tjerner (det er meget tidligt på turist sæsonen), der straks skulle briliere med hans dansk/svenske evner. Nå men maden var nu god og der var meget af den.

Senere indtog vi nogle drinks i Damon Poolbar - hotellets bar ved poolen som navnet antyder. Det var 'Happy Hour' så der var drinks til 30% af prisen. En lille sort kat holder til og er meget 'snaksaglig' og sød, men det handler vist en del om, at den satser på at der falder noget af til den, og hvis ikke... så har den også en 'vild' side!
Dagen sluttede vi af med at gå en aftentur ned til havnen, hvor vi blev 'lokket' til at købe en flaske 'good' cypriotisk rødvin (den 'very good' var så meget dyrer og ikke meget bedre). Men en dejlig Middelhavsaftenstemning og en ganske behagelig temperatur.

Det blev ikke til de store ornitologiske udfoldelser på førstedagen og derfor heller ikke det store at rapportere fra fuglefronten. Primært svaler, mursejler, ring- og tyrkerduer, toplærker og tårnfalke blev set.

Transferbussen fra Larnaka til Paphos

Skrewdriver, Damon Poolbar

Dræberkat

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Håber I får en god ferie !
hilsen fra far Erik og MorKamma

Anonym sagde ...

Rigtig god ferie. Slet ikke misundelig.........
GDA