fredag den 26. april 2013

RAF Luftakrobatik, flamingoer og 'Vulture Count Day'

Paphos, Cypern 26. april 2013 [UDA]
Dagens udflugt gik til Akrotiri - halvøen syd for Limasol, hvor der er en stor saltsø og en RAF flybase, og klipperne ud til Pissouribugten. Temperaturen var allerede over 25 gr. C da vi havde første stop ved saltsøen og ser var allerede en del varmeflimmer ude over søen. Der var nemlig stadig vand i en del af den, hvilket også betød, at der også var lidt fugle at kigge på. Der var næsten 300 af den altid spøjse men altid sjove flamingo. De var i øvrigt ikke specielt lyserøde men næsten hvide. Af andre arter skal. bl.a. en Damklire og en Sporevibe nævnes.

Fassouri Marsh Wetland var næste område på programmet. Det var ikke langt væk, men vi skulle lidt tilbage ad vejen vi var kommet og ind ad en lille vej. Vi kørte helt ud og startede ved kysten. Ikke meget her ud over en anden sjov fugl - en Triel. tilbage ved selve Fassouri Marsh Wetland stoppede et par steder langs vejen. Der var ikke meget vand men alligevel havde vi nogle neget fine obs af Sort Ibis (28 ex.), Kohejre (9), Tophejre (4) og en Purpurhejrer. To flotte Sporeviber gik mellem køerne og nogle Brushaner og Tinksmede, de tanker op på deres træk mod nordligere himmelstrøg.

Og så var der ellers luftakrobatik for alle pengene - det vil sige det var gratis - da vi fik lov at overværer RAF's trænningsflyvninger. Der blev 'tegnet' mønstre på himlen da ni røde jagerfly lavede synkronpræsitionsflyvning og udførte det ene loop efter det andet - og med farver og det hele. Hold da op nogle tricks de kunne. Og så fik vi showet to gange mens vi var i Akrotiriområdet. Mellem de to luftakrobatikshows blev der så testet 'Take-off, very low and slow flying and abort landing' med en meget specielt flytype. Ingen tvivl om, at det var noget, hvor tidligere modeller blev brugt under Cubakrisen. Vi har fotodoku, men de er blevet stemplet 'classified', så dem kan vi desværre ikke vise.

Da vi ved et-tiden forlod Akrotiri - og havde set yderligere et par arter orkideer - satsede vi på mere luftakrobatik, dog denne gang fra Eleonorafalke. Denne elegante falkeart yngler på nogle klipper ved kysten vest for Akrotiri, og vi fik da også flere eksemplarerr og se. Ikke meget akrobatik over dem, da de bare fløje stille og roligt rundt eller sad på på nogle klippehylder. Det lykkedes os også at se Gåsegrib, faktisk halvdelen af Cyperns to tilbageværende ynglepar! Vi mødte to personer fra BirdLife Cyprus, der netop i dag var på 'Vultur Count Day'. De viste os en gammel fugl, der sad ved sin rede med en unge i. Vi fik en hyggelig snak og nogle tips til lokaliteter, hvor det kunne være godt eller spændende og de kontaktede en anden lokal fuglekigger, der afholder 'Fieldtrip' lørdag med fremvisning af ringmærkning, hvor vi. var meget velkomne.

Da vi kørte derfra var temperaturen nu på 31 gr. C og vi havde også fået en 'present for you', hæftet Birds of Cyprus - Checklist 2007 - 2012.









4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke flotte billeder.
Her er koldt, så nyd varmen.
morJane

Anonym sagde ...

Synes det samme som morJane, at det er flotte billeder.Det er godt I har varme. Var en tur i Sverige i går, på Kullen, vejret blev bedre end vi havde forventet ! Badevandet varmere end luften i dag lørdag kl. 6.45 + 8.
morKamma

Anonym sagde ...


morKamma

B&U-afd. sagde ...

B&U Bloggen takker og er glade, at der da er nogle der læser vores blog og tilsyneladende også synes ommder :-)