onsdag den 15. juli 2015

Dry Forest, Bellbird og en Quetzal

[Tirsdag d. 14. juli] Det regnede og var tåget til morgen og vi blev derfor indendøre og birdede fra vores værelse og restauranten. På trods af vejret var der en livlig aktivitet og fra restauranten på Trapp Family Lodge så vi et par meget fine Emerald Toucanets - nogle små tukaner - der fouragerede i et et træ.
I dag birdede vi neden for tågeskoven. Vejret blev efterhånden bedre og betydeligt varmere som formiddagen skred frem. VI tilbragte lidt over tre timer i et lille reservat Bajo del Tigre længere nede ad vejen og ikke langt fra Stellas Bakery.
Det koster 12 $ pr. person at få adgang til området og dets trails, der modsat cloudforest er karakteriseret som 'dry forest'. Vi havde området for os selv, hvilket var helt rart og vi fik set nogle rigtig gode arter. Der var mange Three-wattled Bellbird, flere Olivaceous Woodcreeper og en farveringmærket Northern Barred-woodcreeper og ikke mindst de flotte og sjove Long-tailed Manakin. Det blev også til tre Swallow-tailed Kite da vi var på vej videre.
Der var umiddelbart ingen Quetzal at se ved Stellas Bakery så vi satte os ind og fik kanelkage og mixed fruit-juice. Kaffen ville vi tage på den anden side af vejen, hvor der lå et 'kaffecenter' med den lokale kaffe. På vej derover tjekkede vi igen træerne bag bageriet og især træet med de små avokadoer, da det er Quetzalens foretrukne spise. I mens vi stod og kigge kom der tre personer - et par og en mand med et teleskop - der målrettet gik mod et hus ved siden af Stellas Bakery og efter deres adfærd var det tydeligt, at 'der var noget'! Vi skyndte os tilbage over vejen og fulgte efter. Og der højt op i træet med de små avokadoer sad der en meget flot og 'lysende' fugl - en Resplendent Quetzal. Det var fedt, det var en af de fugle vi virkelig gerne ville se og nu lykkedes det. Efter at have fotodokumenteret 'fundet' gik vi over og fik den længe ventede kop kaffe.
På hjemturen var vi forbi det lokale mejeri og købe lokal is - og en ganske udmærket en af slagsen.

Ingen kommentarer: