mandag den 13. juli 2015

Er der løver i skoven?

[Søndag d. 12. juli] Som de foregående dage startede vi med at birde omkring lodgen omkring klokken fem. Det var overskyet så det var betydeligt mørkere end det foregående, men der var gang i bl.a. kolibrierne.
Pludseligt blev stilheden brudt af et gevaldigt og gennemtrængende brøl.  Det lød nærmest som en stor haglene, der lige vil gøre eventuelle konkurrenter opmærksom på hvem som bestemmer. Men mig bekendt så findes der ikke løver i Mellemamerika - i hvert fald ikke nogle vildtlevende. Der lød et brøl mere og det lød som om det ikke var langt væk. Nej det var naturligvis ikke en løve men en Howler Monkeys.
Faktisk hørte vi Howler Monkey fra verandaen allerede i går efter vi var kommet tilbage fra fugletur, men det gav bare lige en mere spændende start på dagens indlæg. På vej hen til det træ, hvor vi så Pacific Screech Owl, opdagede vi en sort abe oppe i et træ ikke ret langt væk. Vi fik taget nogle foto og set den godt i kikkert og kunne derfor bestemme den til en Howler Monkey. Det var ikke den, der brølede for det kom fra en en anden retning. Uglen sad i det samme træ som forleden og efter et kort kig skyndte vi os at gå igen for, at give den fred og ro. Luftfugtigheden begyndte at stige og var så småt ved at gå over i regn, så vi begyndte at gå op mod lodgen. Med jævne mellemrum kunne vi høre Howler Monkey'ernes brøl og det lykkedes os at se et par stykker mere længere i nogle træer.
Det blev ikke til mere birding den morgen da det blæste og regnede en hel del. En overgang lignede det en rigtig gang heldagsregn og vi begyndte at gøre os klar til at skifte Cerro Lodge ud med Monteverde og tågeskovene i bjergene.
Det var holdt op med at regne da vi kørte nordpå klokken ti. Det tog lidt mere end 2,5 time at køre til Monteverde, men det var også med nogle småstop og en ca. 33 km lang og hullet grusvej undervejs. Vi bookede to nætter på Trapp Family Lodge, der ligger meget tæt på Reserva Biologica Monteverde. Der er en noget anden stil end Cerro Lodge og er mere et fint hotel end en Lodge. Det er langt fra i den dyreste klasse men vi fik da rabat på prisen.
Det blev til en eftermiddagstur gående langs vejen op til den biologiske station, hvilket gav nogle nye arter, bl.a. farvestrålende Golden-crowned Chlorophonia og Silver-throated Tanger. Vi spottede også nogle kolibrier som vi forsøgte, at fotografere og artsbestemme,  men kolibrier kan bare være svære, da de altid drøner rundt. Vi kunne se, at der var flere et sted nær en bygning, hvor der holdt nogle biler, så vi tænkte, at hvis det var en café ville gå ind og få kaffe og måske et bedre kig på kolibrierne. De viste sig så at være et 'hummingbird gallery', hvor der hange nogle feeders med sukkervand og så var der mange kolibrier. I alt så vi seks arter der drønede rundt omkring en så vi fik et bedre kig på dem, og vi fik også kaffe.
Aftensmaden kørte vi ned til Monteverde og gik på restaurant og fik pizza.

Ingen kommentarer: