mandag den 29. april 2013

Godt der endnu ikke er vægtafgift på flysæder

Paphos, Cypern 29. april 2013 [UDA]

Udlejningsbilen var kun booket til mandag morgen, hvor den blev hentet ved hotellet. Så slap vi for lige at flytte den de små 500 meter op ad gaden. På den anden siden betød det jo så også, at dagens program skulle foregå i lokalområdet og til fods. Så efter morgenmad på altanen - et par udemærkede kopper Nescafé og ristet brød med banan og hindbærsyltetøj - gik vi en tur ad stien rundt om Paphos Lighthouse Area (også nogle steder kaldet Paphos Headland) og tjekkede om. der lige skulle være dukket nogle sene trækfugle op. Det var der ikke, men alligevel en fin tur - og meget varm.

Vi beltalte 3,70 Euro pr. person for, at komme indenfor hegnet til det arkæologiske område og for at kunne komme en tur rundt omkring fyrtårnen og tjekke krat og buske for fugle. Det gav heller ikke meget, nogle enkelte Gule Vipstjerter, bl.a en han af racen 'feldeg' (sorthovedet gul vipstjert, der lever på Balkan). En flok på 10 Purpurhejrer kom trækkende sammen med en mindre og lys hejre - men desværre for langt væk til at bestemme den. Lidt efterr kom der sørme 9 Hættemåger (2 adulte og 7 yngre fugle). Der var mange sommerfugle (bl.a Svalehale og Tidselsommerfugl) og en meget spøjs græshoppe-ting. Vi har foto, men ikke lige fået tjekket, ad det var.

Området havde ændret sig siden vi var her sidst. Ud over hegnet, så blev området ikke længere afgræsset af får, hvilket har betyder at området vokser til med urter - der var mange blomster - men så til gengæld heller ikke virker så tillokkende for lærker og stenpikkere. Der var bestemt også kommet nogle 'genopførte' mure som vi husker det.

Senere fik vi Frappé på en café ved havnen og vi gik en tur og kigge butikker - vi var naturligvis lige inde i et supermarked - inden vi stille og roligt i de 30+ gr. C bevægede os tilbage til Damon Pool Bar og fik frokosten.

Resten af dagen gik med en tur i swimmingpoolen, spiste is, fik pakket og tjekke ud og ellers vente på afhentningen og turen til lufthavnen i Larnaca.

Det var så den ferie - og så er det vist godt, at det vist endnu kun er et eller andet Stillehavslands flyselskab, hvor man betaler flysæde efter vægt. For vi har da vist lige fået spist en masse god mad og drukket nogle drinks, Keo og nogle karafler rødvin.







Ingen kommentarer: