søndag den 24. april 2016

Det flade landskab og åbne vidder

Søndag d. 24. april.
Det meste af dagen tilbragte vi i området omkring José Valverde Centre, der ligger ca. 11 km. øst for El Rocio. Men på trods af den korte afstand skal man faktisk køre omkring 60 km for at komme frem. Det skyldes, at den 'korte' vej er lukket for offentligheden, bl.a. for at mindske forstyrrelserne af Los, der lever i Doñana. Så vi måtte den lange tur uden om, da vi ikke var på en betalt guided tur.

Man kan roligt karakterisere landskabet som værende fladt og med store åbne vidder. Der er virkelig fladt og et kæmpe område. For at komme frem kører man først igennem nogle enorme landbrugsområder før man kommer ind i selve Doñana.
Vejret var rigtig godt, ingen vind og en næsten skyfri himmel, hvilket betød, at temperaturen hurtigt kravlede et pænt stykke over tyve grader Celsius. I følge bilens termometer lå temperaturen det meste af dagen på mellem 25 og 30 grader Celsius. Det var også varmt, men heldigvis var varmeflimmeret ikke så slemt.

Det blev til en del fugle i løbet af dagen, mange flamingoer Ibiser, gribbe, glenter, lærker - bl.a. Kalanderlærker og Dværglærker. Der var pænt med Lille Tårnfalk, nogle Slangeørne og enkelte Dværgørn. Ved selve José Valverde Centret var der en flok på 40 Rødvingede Braksvaler, som fløj rundt.
Da vi senere i løbet af eftermiddagen var tilbage i El Rocio så vi en hel del Biædere i den nordlige del af byen.

Vi kunne konstatere, at der om søndagen er mindst lige så mange mennesker i byen som om lørdagen. Der var gang i den på byens restauranter og caféer. Vi nød selv en kaffe og en cola inden vi kørte en tur til La Rochina for, at se om der var lidt fugle. Det var der men selv om det virkede som om der var lidt færre i dag.

Dagen og aftenen sluttede vi af på La Tarberna del Rey, hvor vi nød noget seafood, øl, hvidvin og en rigtig gang spansktop-musik.






Ingen kommentarer: