fredag den 22. april 2016

Surfers, birders og riders paradiset.

Torsdag d. 21. april.
Dagens tur gik mod nordvest, op gennem en meget fin dal og kørte 16 km ad en smal, snoet og meget meget hullet grusvej på kanten af bjergene. Vi stoppede mange gange undervejs - nogle steder korte stop, hvor vi obsede fra bilen når der lige var et eller andet. Flere steder fandt vi en plads til bilen og steg ud og brugte noget tid på at scanne, kigge og lytte.

Vejret var rigtig godt. Der var kun få skyer på himlen og det blev hurtig ganske lunt. Over alt sad der Sorthovedet Sanger og Sortstrubet Bynkefugl. Det blev også til en del Bjergløvsangere - flere af dem på meget nær hold. Op ad formiddagen kom der også gang i rovfuglene, hvor Gåsegrib var den dominerende art blandet med nogle enkelte Dværgørn. Ellers var der flere Biædere, nogle Middelhavsstenpikkere, Sydlig Nattergal og et par Rødhals, bare for at nævne lidt.
Da vi var kommet ud af dalen ført på eftermiddagen fortsatte vi nordpå til der nærliggende La Janda. Egentlig et område, der er blevet drænet og nu er et landbrugsområde, men området gennemskæres af en stor afvandingskanal og af de tilstødende marker er flere meget fugtige og nogle oversvømmet. Det betyder så også at der er fugle. Mange Kohejrer - i hvert fald 450-500 stk., der 175 Sorte Ibiser, Stylteløbere, Hvide Storke, Silkehejre, Skestorke og en enkelt fin Slangeørn.
På vej hjem sluttede vi af ved en klippe nede i nærheden af kysten, hvor der yngler Kaffersejler. Da det var for tidligt på sæsonen - de er ganske enkelt ikke ankommet endnu - forventede vi heller ikke at se nogle, men der kunne jo være noget andet. Der var så ikke så meget, og det mest spændende var en mulig Steppehøg, der pludselig kom trækkende højt oppe.
Fredag d. 22. april.
Det var skiftedag og vi skulle videre fra Tarifa området, der ud over at være et sted for birdere også var et sted for surfere, mest kitesurfere. Vi skulle mod Cote de Doñana i Huelva provinsen. Vi startede dog ved stranden øst for Tarifa, hvor vi gik en tur ad boardwalken mellem motionister og nogle enkelte hundeluftere. Solen skinnede fra en skyfri himmel så det blev rimelig hurtigt lunt. Der var ikke så mange vadefugle, men til gengæld fik vi set og hørt nogle fine Korttået Lærker.
Resten af dagen gik så mest med kører mod Sevilla og videre derfra mod Cote de Doñana. Vi havde enkelte korte stop undervejs, hvilket gav Rødvinget Brakvand, Stylteløbere og Flamingoer og en lille flok Krumnæbbet Ryle. Omkring byen Jerez kørte vi til Lagune de Medina og gik en tur på et par kilometer. Der var lappedykkere, Drosselrørsangere, rigtig mange Sydlig Nattergal men ingen Hvidhovedet And som vi havde håbet på.
Sidst på eftermiddagen nåede vi frem til El Rocio ved Cote de Doñana. En by, der er som taget ud af en Westernfilm. Vejene er sand, foran husene kan man 'parkere' hestene - og der er også heste og ryttere. Det ligner en filmkulisse. Det er også et sted, der syv uger efter påske besøges af en million mennesker på pilgrimsfærd! Lige nu er der forholdsvis roligt og af de turister, som er i byen udgør folk med kikkert- og fotoudstyr en ret stor procentdel. Ingen tvivl om, at det er et sted for birdere og hestefolk.
Vi bor på Hotel Turoño med udsigt til flamingoer, Skestorke, ibiser, hejrer og Sorte Glenter - så det er jo meget godt.







1 kommentar:

Anonym sagde ...

Det lyder også spændende med fuglene i dag !