lørdag den 2. juli 2016

Regnvejr og marguritter. RF16 - Dag 3.

Fredag d. 1. juli. (fotos efter teksten)
Hvis man ikke havde styr på fredagens musikprogram, så ville man hurtigt få en indikation af at sftenens hovednavn var en af det gamle store legender - Neil Young. Der var nemlig mange mennesker på festivalpladsen. Det virkede klart mere crowded end de foregående dage - på trods af de mange nye rum og pladser. Gennemsnitsalderen på festivalgæsterne var også steget med nogle år.

Da fredagens musikprogram efter B&U Bloggen's mening var lidt 'tyndt' startede dagen også lidt senere, så det kan ikke udelukkes, at vi gik glip af noget godt eller interessant. Men det blev bland andet til en udemærket koncert med amerikanske Hurray for the Riff Raff på Pavilion. Da vi lyttede til koncerten ude foran teltet fik vi samtidig også hørt lidt af Scarlet Pleasure, der larmede over fra Orange - og det var ikke godt.

Sammen med 80(+)-årige Calypso Rose fra Trinidad & Tobago drømmede vi os tilbage til rumpunchen på The Verandah hos Asa Wright.

Foals gav en glimrende koncert på Orange, hvor pizzabakker, regnslag, aviser, affaldsposer for alvor kom i brug da regnen silede ned. Men bandet formåede trods vejret, at holde på de fleste publikummer.

"Are punkrock still big in Denmark?" - spurgte frontmanden fra Letlive publikum på Pavilion. Og det var en rigtig god gang amerikansk hårdtslående punkrock som Letlive gav - og ikke mindst pga. en meget energisk optræden af frontmanden, der indbefattede klatring i teltmast, politiske statements og sin livshistorie.

I regnen nåede vi også lige nogle minutter ved Apollo, hvor Stormzy fyrede den af og fik sat gang i noget moshpit.

Det klarede op til Neil Young + Promise of Real på Orange. Med hans kæmpe bagkatalog er det kun en meget lille brøkdel af hans musik vi kender. Men han gjorde det nu meget godt og vi dansede og rockede  med til hans guitarspil sammen med alle kendisserne omkring os. Men hvor rock n roll er det lige med marguritter på scenen?

Tre timer med gamle Young blev det ikke til for B&U Bloggen - der var jo også andre bands der spillede. Så vi gik til Avelon og hørte norske Highasakite. Desværre var der tekniske problemer og koncerten blev forsinket. Det var ikke lige det man havde brug for når ens krop er ved, at være godt træt. Men bandet kom i gang og vi fik en god koncert.

På vejen ud fra festivalpladsen passerede vi Arena, hvor australske Tame Impale spillede, men da orkede vi ikke at blive hængende - men tror nu heller ikke vi gik glip af noget der.









Ingen kommentarer: