søndag den 26. juli 2015

Fra varmen til kulden

[Onsdag d. 22. juli]. Der var ingen ugle der 'underholdte' i nat, så vi fik den desværre ikke at se da jeg ellers ville være gået ud og kigget efter den nu den tilsyneladende havde siddet meget tæt på.

Morgenobsen begyndte neden for lodgen, hvor vi tjekkede kolibrier i håb om en coquette - men nej det blev kun til Snowcap, Thorntail og et par andre arter. Derefter gik vi et stykke op af en trail og hørte en del fugle og så også nogle, men der er betydeligt sværre i den tætte høje skov.

Efter morgenmaden gik vi en længere tur i skoven og kom noget højere op længere rundt. Det gav også nogle nye arter Antbird og Nightinggale-thrush og vi så også et bæltedyr. Undervejs passerede vi tre steder nogle 'vildtkameraer', der var sat op i forbindelse med noget forskning. Og pudsigt nok så vat der to unge kvindelige forskere/studerende forbi, der sammen med 'papa lodge ' var rundt og hente data fra kameraer. Dem snakkede vi med og hørte lidt om deres undersøgelser. Vi så også nogle tidligere billeder fra de opsatte kameraer, der viste at skoven huser Ocelot, Puma og Jaguar! Vi fik i øvrigt af vide, at nogle af bæltedyrene lider af noget spedalskhed, så dem skulle man ikke røre ved - men rovdyrene?

Da vi havde fået lunch forlod vi El Copal og kørte mod San Gerardo de Dota, hvor vi nu skulle op i højlandet - the highland - og have nogle helt andre arter. Det tog lige over tre timer og som vi kom op i højden faldt temperaturen drastisk - fra ca. 30 gr. C til 11 gr. C da vi kørte igennem skyerne, hvor det regnede.

Vi bor hos Miriam, der er et lille hyggeligt og billigere sted, som vi har hørt om via en blog af en amerikansk fuglekiggers, som bor i Costa Rica.   Hos Miriam foregår det også på spansk (da vi ankom, var der dog.en yngre pige, der kunne engelsk), men vi kørte med Miriam på bagsædet ca. 300 m længere ned ad vejen og drejede ind ad en indkørsel og fortsatte ned til et par små hyggelige cabinaer - med varmt vand og lille varmeapparat. Miriam sættes os en i tingene - på spansk - og fortalte, hvor og hvad tid turisterne om morgenen står og kigger efter quetzal.

Da vi var blevet installeret, gik vi en lille tur ned ad vejen og kiggede lidt inden vi vendte om og gik tilbage til Miriam, hvor vi skulle spise aftensmad. Vi var i god tid, men så kunne vi obse fuglene på hendes foderbræt og feeder - det gav hurtigt syv nye arter, bl.a. Magnificent Hummingbird, Acorn Woodpecker og Flame-collered Tanager. Vi snakkede også med en ung fyr fra Filippinerne, der også var birder, eller måske mere fuglefotograf - han havde i hvert fald et stort DSLR og var meget interesseret i vores ene kamera som han fik lov at prøve.

Der var masser af aftensmad. Det var stegt fisk, vistnok regnbueørred som de 'dyrker' her i bjergene - men det var godt.

Dagen sluttede med en edderkoppejagt i cabinaer og et kort tjek af det åbne WiFi vi kan fange når man står halvt oppe ad indkørslen.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Dejlig læsning.. Her lidt bud på fuglenavne.
Den første fugl (den med det røde hoved) er en "Acorn Woodpecker", på dansk en, Agernspætte (Melanerpes formicivorus)
Den næste, som ligner en dansk solsort, mener vi er en, "Sooty Robin", på dansk en, Hvidøjet drossel, (Turdus nigrescens)
Den tredje, en stor flok af Sulphur-winged Parakeet, på dansk Hoffmanns Conure, (Pyrrhura hoffmanni) påstanden er baseret på området I er i, da det burde passe med højlandet.
Den lille fine orangefarvede er en: "Flame-colored Taneger" på dansk en, Pletvinget Ildtangar, (Piranga bidentata) Det ligner en ung han der er ved at udfarve, idet den er gul i nakken, hunnerne og ungfugle er gule og ikke orange.
Hyggelig søndagsbeskæftigelse...

Hilsen Martin og Nanna

B&U-afd. sagde ...

Hej Nanna og Martin, det er vi glade for at høre :-) og det går da meget godt med budene. Ja Acorn Woodpecker og Sooty Trush, som den hedder nu om dage. Parakitten er vi lidt i tvivl om, da vi har bestemt dem til Barred Parakeet - det fløj over i store flokke på mellem 20 og 100 fugle, hver aften, de er ikke ret store. Men de kom aldrig tæt på og lyset dårligt. De larmede meget. Vi så Sulphur-winged Parakeet senere (har dokufotos).
Og den sidste er helt korrekt flame-colored Tanager. Godt gået :-)
De danske navne kan jeg ikke, men det har I vist helt styr på.
B&U