søndag den 12. juli 2015

Krokodiller, en fugleguide og en puma i skoven

[Fredag d. 10. juli] Vi stod op kl. kvart i fem da vi skulle ud og birde. Ved femtiden er det allerede så lyst, at man sagtens kan se noget - kameraet trækker dog en del ISO på den tid. Vi startede et par kolibrier (Cinnamon og Steely-vented Hummingbird) og nogle sommerfugle i og omkring nogle Porterweed ved swimmingpoolen. Lidt senere fik vi en af de ansatte til, at åbne porten for os så vi kunne gå tur ned ad vejen. Det gav lidt forskellige fugle - også nogle nye arter, bl.a. Purple Gallinule, Yellow-headed Caracara og en meget flot Gartered Trogon.
Det var allerede varmt og fugtigt så det var helt rart at indtage morgenmaden i skyggen på verandaen.
Lidt op ad formiddagen kørte vi ned til broen over floden Tarcoles. Der var allerede flere andre turister da man fra broen kan stå og kigge på krokodiller - American Crocodiles. Der var 43 stk. mens vi var der og nogle af dem var faktisk pænt store.
Næste stop var Carara Nationalpark, hvor vi kun lige havde parkeret da en fugleguide, der hed Maurice stod og tilbød en tur på 2 - 3 timer for kun 25 $ pr. person. Det sagde vi ja til da det nogle gange godt kan betale sig, at have en guide. Vi lånte gummistøvler og så kørte vi en trail et par km derfra.
Pludselig da vi stod og kiggede på et par fine White-wiskered Puffbirds hørte vi en voldsom larm, der lød som et par meget opskræmte dyr. Det var nogle Spider Monkeys, der absolut ikke var tilfredse med tilværelsen. Vores guide blev meget opmærksom og nærmest lidt ophidser, og sagde til os: 'come with, quick', hvorefter vi næsten småløbende bevægede os ind i underskoven væk fra stien. Vi stoppede og lyttede og fik så at vide, at for nylig havde Maurice overværet et lignende optrin, hvor aberne reagerede på den måde. Og det havde der været en grund til for, der fandt de en puma oppe i et træ! Så vi var nu pludselig på jagt efter en puma. Vi fik lokaliseret to Spider Monkeys, der var meget opskræmte og virkede bange, det var der ikke nogen tvivl om. Efter nogen tid faldt aberne igen til ro - faren var tilsyneladende drevet over for denne gang.
Desværre så vi ikke nogen puma, hvilket også ville have været helt vildt og næsten usandsynligt. Vores guide viste os et par fede foto han havde taget af en puma i træ, ikke langt fra der vi nu stod. Vi så også en video, hvor vi kunne høre fuldstændig det samme vi lige have oplevet.
Resten af turen var fin og vi fik set og hørt nogle spændende fugle og hvor vi var rundt på nogle af de helt små stier. Tilbage ved bilen sagde Maurice, at vi skulle give parkeringsvagten 2000 colones og lidt efter kørte vi, guiden Maurice og parkeringsvagten tilbage 'hovedindgangen' til parken for at aflevere og rengøre gummistøvler. Da det var gjort kørte vi vores guide hjem - små tyve km. mod syd - og undervejs satte vi parkeringsvagten af nær sit hjem. Det er åbenbart det man betaler for.
Inden aftensmaden viste ham den lille fra Cerro Lodge os en Pacific Screech Owl, der sad i ly under et blad i en palme af en slags.
Til sidst skal det lige med, at den manglende bagage er endnu ikke er dukket op, men UDA fik købt et par bukser hus er 'Vintage'-shop i Jacob, når nu vi alligevel var på de kanter.

4 kommentarer:

morKamma sagde ...

Pas nu på Krokodillerne, de har store tænder !

morKamma& farErik sagde ...

VI har i dag også set en Krokodille som var 65.mill. år gammel, den var ganske ufarlig !
Det var i Faxe

Anonym sagde ...

Det lyder som om I får noget ud af det på trods af manglende bagage - godt I har kikkerten. Den har jeg prøvet at mangle i en uge. Så fremover er den altid i håndbagagen.
hilsen
Leif

Anonym sagde ...

De må synes at danskere er rare at være sammen med når I får lov at køre dem hjem. Dejlig læsning. Billeder af krokodiller kan jeg godt undvære - har en fobi. mor Jane