lørdag den 18. juli 2015

Regn, regn og så lidt mere regn

[Fredag d. 17.07] Regnen trommede overdøvende højt på taget af den cabina som vores værelse ligger i. Det var 'really heavy rain' og det tordnede også. Klokken var kvart i fire om morgenen og det havde nu regnet siden i går aftes ved halv ni-tiden. Det tegnede ikke særlig godt for vores guidede tur i La Selva, og var ret sikre på at den blev aflyst.

Vi skyndte os i ly for regnen på patioen - the dining area - da vi var fremme ved La Selva lidt efter klokken halv seks, hvor vi også skulle møde vores guide. Vi antog i hvert fald, at der kom en og så måtte vi bare aftale en ny tur i morgen istedet.

En ung gut dukkede op iført kikkert, bæltetaske og paraply. Vi hilste på hinanden og rystede på hovederne af vejret - det regnede stadig kraftigt, og der var stadig ikke noget der tydede på en opklaring, i hvert fald ikke foreløbig. Vi foreslog at komme til en ny tur i morgen for med.det regnvejr gav det ikke meget mening at birde. Guiden ville lige give det en fem til ti minutter så kunne vi lige se.

Minutterne gik og vores guide var vedholdende, men det handlede jo nok også om hans løn. Der dukkede lidt småfugle op i nogle buske som vi kunne kigge på, bl.a. Common Tody-flycatcher og Black-faced Grossbeak. Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle gøre, for på den ene side gav dette ikke mening, men på den anden har vi jo før oplevet, at tingene kan ændre sig på kort tid. Efter halvanden time på samme sted holdt regnen op - spørgsmålet var bare, hvor længe?

Det endte med en meget kort tur på lidt over en halv time - det meste af tiden i småregn - og kun lige på den anden side af broen, i et område med cabinaer. Det blev da til en fin Red-capped Manakin - 'moon walk'-fuglen - og et par nye arter. Det begyndte igen, at regne en del og vi søgte ly samme sted som vi startede. Efter små ti minutter sagde vores guide farvel og beklagede vejret, men nu skulle han have en anden guidetur! Ok det var ikke lige den tre timers tur som vi havde fået indtryk af vi skulle på - men det havde vi måske misforstået i går?

Vi lod lige guiden komme afsted med sit næste hold - også i regnvejr - og så gik vi i receptionen for at høre om det var noget vi skulle betale fuld pris for. Efter en kort telefonsamtale sagde receptionisten, at vi fik 10% rabat - vi accepterede, da vi ikke orkede en diskussion og ærgrede os over vi ikke havde været mere insisterende i morges mht. ombookning - og så huskede vi guiden Maurice's ord: 'don't ever go on a guided tour if it rains'.

Nå men vi måtte jo gerne blive i området - bare ikke området på den anden side af broen - drikke deres kaffe, hvilket vi så gjorde og så brugte vi ellers nogle timer, hvor vi birdede for os selv. Vi fornemmer at vores birdcraft absolut går den rigtige vej og vi kan både finde og bestemme fuglene - i hvert fald en del af dem - men dem vi kun hører, de er ikke nemme og må ofte passere ubestemte. Men heldigvis lykkes det at se nogle af dem og lære deres stemmer, at kende. Det endte med at være mindst lige så godt og det var tørvejr - men fugtigt og lummert - og fik nogle gode views af nogle fine arter, bl.a. Long-billed Hermit, White-collered Manakin.

Sidst på formiddagen dykkede fuglenes aktivitet markant i lummervarmen og vi kørte tilbage til lodgen. Det begyndte ar regne igen og først ved tre-tiden om eftermiddagen var det ved at være overstået.

Kokken hos Gavilan blev så glad da vi gerne ville have frokosten hos dem, så vi fik en frugtanretning, nogle æg og juice og kaffe til. Men hvad værre var, så havde den unge dreng Miguel pakket en pose med frugt og drikkevarer samt en lille besked til os på en lap papir. Det var vores morgenmad som vi skulle have haft med os, nu vi skulle så tidligt op. Vi var bare ikke klar over, at vi bare skulle gå i køkkenet og hente det selv. Han var der ikke i dag, men vi forklarede at vi ikke var klat over det og at vi vat meget kede af det når han nu havde sørget så godt for os.

Nu er vi igen det eneste gæster på lodgen så vi får 'speciel treatment', det vil sige, at det er meget søde og hjælpsomme og det vakte stor glæde, at vi også ville spise aftensmaden hos dem igen i dag, og at vi også gerne ville have det som kokken og ejeren blev enige om var godt.

Da vejret alligevel ikke rigtig var til noget - regnen kom igen - brugte vi resten af eftermiddagen til lidt planlægning af de kommende dage og så lidt birding på lodgen bevæbnet med paraplyer.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fantastisk flotte billeder af os totalt ukendte fugle - og dejlig beskrivende tekst. Glæder os til at følge jeres videre færd. Hilsen Leo & Bibber

Anonym sagde ...

Den første fugl er en art kolibri, vi mener det er en "Bronzy Hermit" som primært findes i lavlandsregnskov.
Den anden fugl mener vi er en "Streak-headed Woodcreeper" som også findes i lavlandet.

Fede billeder og fortællinger i øvrigt, vi er jo helt elendige for at komme tilbage. Fortsat rigtig god tur.

Martin og Nanna

B&U-afd. sagde ...

Mange tak det er vi glade for at høre :-)
Første fugl er en Long-billed Hermit og den næste er helt korrekt en Streak-headed Woodcreeper :-)

B&U-afd. sagde ...

Hov lige en korrektion og rettelse! Der er naturligvis tale om en Bronzy Hermit som der blev foreslået (og ikke en Long-billed). Jeg beklager, at jeg lige fik blandet det lidt sammen.