søndag den 12. april 2009

Party, polo og pelikaner

Søndag d. 12. april, kl. 22.45 (EET).
Dagens blog begynder med at vi springer lidt tilbage i tiden. Tilbage til det der faktisk var afgørende for, at vi skulle se pelikaner lørdag og søndag (og ikke fx mandag og tirsdag). Vi have godt set at baren ved siden af Cafe Nuovo havde en seddel hængende i døren, der lokkede med en DJ 'EtEllerAndet' 10. og 11. april. Det var dog ikke noget vi skulle overvære (men vi blev klogere) og håbede bare at de medbragte ørepropper ville sikre os en god nats søvn alligevel. Aldrig har vi da taget mere fejl! Ved 23-tiden satte DJ 'EtEllerAndet' det første nummer i gang og vi skal lige love for at der var tale om fuld udblæsning! Ørepropper, puder, tæpper - hvad som helst blev stoppet i ørene uden overhoved at have nogen lyddæmpende effekt. Arrghhh ... Klokken var 4.30, da festen endelig stoppede, men der var vi godtnok heller ikke meget værd længere. Derefter lykkedes det at få ca. 3 timers søvn. UDA stod først op og kunne konstatere at den lille kirkeugle igen lignede en der havde været vågen helen natten (om den så havde været til party eller ude at flyve vides ikke). BEST stødte til kort efter og så var der rådslagning over Næskaffen. Vejret var godt og vi blev hurtige enige om at vi ikke kunne klare en nat til med DJ 'EtEllerAndet' så det skulle være en tur med overnatning til Lake Kerkini.

Vi kørte nordpå ad betalingsmotorvejen mod Thessaloniki. Da vi kom til betalingsanlægget og havde fundet 2 euro frem var manden i den lille sorte polo foran os ved at stige ud for at betale. Han fik beltalt og så kunne vi få betalt. I mellemtdien var den ældre mand i sin Polo kørt præcis 5,7 m frem og stoppet og var igen ved at stige ud af bilen imens han vinkede og fægtede med armene?! Personalet fik ham hurtigt sendt videre, da man naturligvis bare skal betale og køre videre. Vi kom også videre og undgik med nød og næppe at få en bom ned i taget. Vi kom op i fart og så igen manden i den sorte Polo, Vi passerede ham og opdagede os og vinkede og fægtede igen med armene?! Ja vi undrede os, ville han os noget, var der noget galt med vores bil eller var han bare en tosse? Nå men der er mange mærkelige mennesker. Lidt efter kom han drønende udenom - stadig med en masse armbevægelser og han kastede bilen ind foran os og så besluttede vi os for at køre ind i nødsporet, for der måtte jo bestemt være noget galt med vores bil. Manden i Poloen steg ud og det samme gjorde vi. Han sagde en masse på græsk som vi jo ikke forstod, dog noget med polo... og ja han var sgu ikke fra politiet det kunne vi da nok se... så åbnede han bagklappen på sin bil, som viste sig at være fyldt med dæk! Brugte polodæk og så sagde han igen en masse og pegede på sine brugte dæk og vores bil - og så forstod vi pludelig det hele. Vi kørte jo også i en lille sort polo, så han havde bare et godt tilbud på 4 brugte polodæk som vi skulle købe! Men det fik vi ham gjort klar, at det skulle vi ikke og da slet ikke midt ude på motorvejen! Han sagde ok, smækkede bagklappen i vinkede smilende og smuttede...

Vi fandt Lake Kerkini, der ligger 1 times kørsel nord for Thessaloniki, ikke langt fra grænsen til Bulgarien. Der gik ikke langt tid efter vi var fremme, før vi så de første pelikaner - fedt. Og det blev til en hel del både den på verdensplan sjældne krøltoppede pelikan og den mere almindelige hvide (almindelig) pelikan. Det er imponerende, at så store fugle med vingefang omkring 3 m, kan virke så lette når de kredsene svæver rundt over søen. Ud over pelikanerne så vi en masse hejrer. Flest silke- og fiskehejre, men også flere top- og søvhejre. En enkelt purpurhejre og en flamingo blev det til. Der var mange hvide storke og et par sorte. Og så var der de små sjove dværgskarver, sorte glenter, lille skrigeørn, slangeørn og ovenikøbet 2 høgeørne. Det var et par gode dage vi tilbragte ved den sø.


B&U (http;//mapit.dk)





1 kommentar:

Anonym sagde ...

Afgjort en facinerende fugl - kan huske vi så dem i Australien hvilket var en oplevelse da jeg indtil da vel var tæt på at tro at de kun fandtes i Rasmus Klump bøgerne.
A