fredag den 17. april 2009

Tilbage i tiden og sen aftensmad

Litochoro, fredag, 16. april
Ja blå himmel og sol fra morgenstunden. Det så jo lovende ud. Vi skulle ud og se nogle fugle, så vi kørte til kysten og lidt nord for Katerini, hvor vi også var forleden. Ikke helt op til deltaet, men til ’saltvandssøen’. Det er ern inddæmmet areal hvor der udvindes salt. Det er kun i en lille del af området, og heldigvis er resten klassificeret som et fugleområde! Vi gik ad stranden forbi saltlageret og fandt en grusbunke, hvorfra vi kunne overskuet en pæn del af området. Her sad vi længe i varmen og blev underholdt af bl.a. tyndnæbbede måger, stylteløbere, flamingoer og en meget ivirg silkehejre, der løb og sprange efter fiskene. Det virkede ikke særligt effektivt sammenlignet med de andre silkehejres rolige adfærd, men den skabte godtnok et vist postyr bland sine artsfæller, da den så rent faktisk fangede en pænt stor fisk! Og så så vi en braksvale trække over og flere hedehøge og rørhøge var igang med trækket.

Ovenpå alle fuglene tænkte vi at vi ville være kulturelle og derfor kørte vi til Dios arkæologiske park. Der var åbent og flere andre besøgende og for 4 euro pr person fik vi et par timer med lidt søjler, amfiteater, et badeanlæg og resterne af en by, der havde sin storhedstid i perioden 4. til 3. århundrede før Kristus. Det kunne være sjovt hvis man lige havde en tidsmaskine, så man kunne komme tilbage og se hvordan det i virkeligheden foregik dengang. Vi nøjedes jo ikke med gamle sten og drømme om tidsmaskiner, det blev også til sommerfugle, guldsmede og fugle undervejs, så det vare en ganske udmærket tur.

Tilbage i Litochoro snuppede vi lige et par glas frappéer og en øl på vores stamcafe – Cafe Nuovo – sammen med de andre stamgæster.
Til aften gik vi ud for at spise og nu havde vi jo lavet lidt research i går aftes, så vi vidste nogenlunde, hvor vi ville spise og hvornår. Så kl. 22 indfandt vi os på en restaurant og fik bestilt lidt forskellige retter (tzaziki, lammekotteletter, græsk salat, blæksprutter og grillede auberginer). Der sad allerede nogle og spiste, men vi var langt fra de sidste. Nej for kvart i elleve (altså 22.45) kom der stadig folk og bestilte aftensmad! De grillede auberginer fik vi aldrig, men så fik vi i stedet en kirsebærdesert (nok som kompensation) da vi bad om regningen. På vej ud skulle den ene tjener lige snakke og høre, hvor vi egentlig kom fra. Så selvom det er er turistby og den græske påske er begyndt, så er højsæsonen langt fra gået i gang og der er endnu ikke særlig mange udenlandske turister i byen. Og dem der er er primært tyskere, nogle enkelte bulgarer og briter og forleden så vi en dansk bil. Ved kirken var der også mange inde for at tænde lys i anledningen af påsken så det var også med til at give en eller anden form for atmosfære til aftenlivet.
B&U

Ingen kommentarer: