mandag den 13. april 2009

Regn, rygning og retsina

Litochoro, mandag d. 13. april, kl. 20.50 (EET).

De fleste mennesker forbinder Grækenland med sommer, sol og varme. Men sådan er det ikke altid. Temperaturen sneg sig op på 12 grader Celsius i løbet af dagen og så har det regnet stort set hele dagen og det blev mere og mere tåget i løbet af dagen. Bjergene kunne man ikke se i dag, Lidt har vi dog oplevet i dag (man kan vel altid vride et eller andet ud). Sidst på formiddagen var der ophold i regnen så vi gik en tur i Litochoro. Mandag er markedsdag så der var et vældig leben af handlende på en af byens parkeringsplader, der hele formiddagen var omdannet til et fint grønsags- og tøjmarked. Alle byens små butikker havde også åbent. Det blev også til en tur væk fra fra bymidten, hvilket resulterede i et par blåmejser og en mulig bjergløvsanger - men UDA var kommet afsted uden kikkert! På et tidspunkt søgte vi ly for regnen på en café, og så kunne man jo lige snuppe en cappuchino og en espresso sammen med de lokale gamle mænd. Det virker som om de alle ryger hernede. Eller der er i hvert fald en del der gør det på caféerne og restaurenterne, også de steder der skilter med rygning forbudt - men det tager man ikke så tungt. Men vi kan da godt mærke at man for alvor har vænnet sig til rygeforbudet i DK.

Sidst på dagen opstod der igen en situation, hvor man ligefrem kunne tale om at det ikke regnede, så vi vovede os igen ud for udforske byens små gader. Denne gang i en anden retning. Denne gang resulterede det i en næsten sikker klippeværling - men IGEN var UDA kommet afsted uden kikkert! Nå men det begyndte igen at regne næsten samtidig så vi fandt tilbage til lejligheden. Den kirkeuglen sad og skuttede sig i sin skorsten og så heller ikke ud til at være helt tildfreds med vejret. Men vi så den da senere flyve ud på sin jagttur.

Vi kiggede på nogle flasker retsina i 'vores' supermarked - ikke at vi skulle have nogle, men overskriften skulle jo passe.

B&U (http://mapit.dk/)

7 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja, så vil jeg da undlade at fortælle at vi grillede til frokost i går og også har spiste ude i dag og pt. sidder og er noget negative over at påsken er forbi - for foråret er da i den grad genopstanden ;-)
A

Anonym sagde ...

Blot for at være på den sikre side så gætter vi på sort, 15 mm og mindst 30... må nemlig tilstå, at jeg har haft lidt svært ved at finde quizzen, men man er vel kæk, så det skal ikke afholde en fra at gætteløs...

A igen!

B&U-afd. sagde ...

Ahoy - der er hermed givet 1 point for at gætte løs! Og dermed er A i front på point til den quiz der bliver startet tirsdag morgen!
B&U

Anonym sagde ...

I det nordjyske har der været mere overskyet end der har været sol.
Også megen morgentåge, så her har vejret heller ikke været optimalt.
Men man kan heldigvis opleve meget alligevel.
Tak for billederne af orkideerne, jeg har også set den art
Er der ikke udsprunge store områder med franske anemoner?
mor jane

Anonym sagde ...

YES!
A

B&U-afd. sagde ...

Jo vi tror nok at det er franske anemoner, dem er der en del af. Jeg har lavet et album med blomsterbilleder ( der er ikke så mange endnu - det kommer):
http://picasaweb.google.com/bsdamm/GreeceFlowers?feat=directlink
B

Anonym sagde ...

billede 4 er godt nok franske anemoner, men de står ikke så tæt som et tæppe. Det var det vi oplevede da vi var på orkideferie i grækenland. Glæder mig til flere billeder.
mor jane