Så modtog Jane præmien som vinder af den seneste omgang af Rejsequizzen! Stort tllykke og tak til alle deltagere!
mandag den 24. december 2012
søndag den 2. december 2012
End of road, samtidskunst og The Rocks
Det gik strygende ind gennem Sydney's forstæder - ja vi fløj nærmest igennem da der ikke var så meget trafik. Men myldretiden var heller ikke rigtig kommet i gang endnu. Der var ikke mange minutter til, at vi skulle lande Cyberpunk, vores ældre, men glimrende Spaceship, der havde været vores hjem de seneste 15 dage. Vi lagde an til landing - men...øh vi kunne ikke lige se noget der lignede et ‘drop off’ - det var bare et industrikvarter som så mange andre...
Den hårde og uretfærdige Dommerkomité har voteret og den heldige og samlede vinder af rejsequizzen dennegang er : Jane - stort tillykke. Det praktiske omkring præmien klarer vi lige udenom bloggen.
Vi takker også alle øvrige deltagere mange gang.
UDA 02-12-2012, kl. 20.47 CET (Dette indlæg dækker dagene 26. - 28. november).
Det viste sig, at ‘drop off’ var blevet ændret siden vi havde booket bilen hjemmefra. Det bemærkede vi så først nu, da vi fandt papirerne fra da vi hentede bilen i Cairns. Men det betød at vi var det forkerte sted og tiden gik! Det lykkedes lige akkurat, at søge adressen frem, da UDAs mobil blev spærret da datagrænsen blev nået. Der manglede 22 km endnu!
Dagen var ellers startet som de fleste andre på turen - op omkring kl. 5, gang i morgenmad og kaffe og så ud at se på fugle og formiddagen bød på arter som Brown Falcon, Wedge-tailed Eagle, Little Eagle, Little Lorikeet, Striped honneyeater. Ved den lille creek vi også besøgte dagen før, sad der nu to Frømunde (se foto forrige blogindlæg), men desværre heller ingen Regent Honneyeater i dag.
På vej mod Sydney stoppede vi Blue Mountains, nærmere bestemt Blackheath. Her kørte vi ad en 5 km lang grusvej ud til Perrys lookdown. En meget flot og spetakulær kløft, men det blev kun til en kort gåtur. Tilbage ved bilen fik vi lige en ny art på listen: Rockwarbler - en lille lidt rødhalseagtig fugl, der er endemisk for området.
Operahuset set fra Sydney Harbour Bridge |
Vi fik afleveret bilen til tiden og kom ind på Macleays Hotel ved Kings Cross i Sydney. Hotellet lå ikke så langt fra Royal Botanic Garden og Operahuset, så det varede ikke længe inden vi stod vi det meget flotte og imponerende operahus - og det er virkelig noget af det flotteste arkitektur der findes
Dagen efter fik vi set Sydney. Vi var rundt i Sydney CBD, vi var forbi Slip Inn på 111 Sussex Street, stedet hvor Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary mødtes første gang. Vi brugte en del i The Rocks, den gamle bydel. Vi var en tur oppe og gå på Sydney Harbour Bridge - dog ikke bridgeclimb. Om eftermiddagen så vi på samtidskunst på Museum of Contemporary Art Australia. Der var et par spændende udstillinger - og så var der gratis entre. Vi købte færgebilletter til Taronga, hvor der ligger en zoologisk have, ikke for at besøge den, men for at få en ‘havnerundfart’ og på den måde kunne se operahuset og Sydneys skyline.
Slip Inn, 111 Sussex Street, Sydney |
Vi deltog i I’m Free Tour i The Rocks, hvor en ung lokal pige viste rundt og fortalte alle de ‘grumme’ historier fra dengang Sydney blev grundlagt. Konceptet er at det er et alternativ til alle de dyre guidede ture og derfor er det gratis at deltage, men at man efterfølgende giver en donation, hvis man vil og man bestemmer selv hvor meget man. Vores guide Justine - en ung lokal pige, havde startet konceptet for 3 år - var utrolig engageret, så hun fik en ganske pæn donation fra os, men det er bestemt en anbefalelsesværdig byvandring.
På Lord Nelson Hotel, byens ældste - eller en af de tre steder, der hævder at være ældst - smagte vi deres egen udemærkede øl og spiste vi særdeles god lammekødsburger. Det var godt, men klokken var efterhånden blevet mange, vi var trætte og skulle rejse hjemad næste dag, så vi måtte mod vores hotel. Og så begyndte det igen at lyne og tordne, og det blev kun værre. Det begyndte at regne ret så kraftigt. Så var man alligevel glad for, at vi havde slæpt rundt på regnjakker hele dagen.
Onsdag var så sidste dag i Australien. Vi gik ud og fandt et lille hyggeligt sted og fik morgenmad sammen med de lokale. Derefter gik vi en tur i den botaniske have og nåede lige at få Chestnut Teal på som en ny art inden vi gik tilbage til hotellet for at checke ud og så med shuttlebus til lufthavnen.
Rejsequizzen:
Og så kommer der en afgørelse.
Vi ved ikke om Midnight Oil har spillet på Slip Inn, men vi ved, at det var der H.K.H. Frederik og H.K.H. Mary mødte hinanden der første gang.
Godtnok kørte vi meget i bil og rejste i rumskib, men vi kørte kun 4073 km.
Den hårde og uretfærdige Dommerkomité har voteret og den heldige og samlede vinder af rejsequizzen dennegang er : Jane - stort tillykke. Det praktiske omkring præmien klarer vi lige udenom bloggen.
Vi takker også alle øvrige deltagere mange gang.
UDA 02-12-2012, kl. 20.47 CET (Dette indlæg dækker dagene 26. - 28. november).
fredag den 30. november 2012
And even still not near the edge of the outback...
En flok White-throated Needletails fouragerede lavt over campingpladsen i Wooyung om morgenen. En Brown Goshawk landede kortvarigt i et træ, hvilket pladsens øvrige fugle vist ikke var helt tilfredse med. Mens ellers skete der ikke så meget, heller ikke nede ved stranden, så vi fik betalt for overnatningen så vi kunne komme videre.
UDA 30-11-2012, kl. 12.37 CET (Dette indlæg dækker dagene 23. - 25. november 2012).
Det var overskyet på turen videre ad Pacific Hwy og det regnede da vi ankom til Port Macquarie, hvor temperaturen var faldet til 19 grader! Vi besøgte et Koalahospital, hvor man forsøgte at hjælpe tilskadekommende og syge koalaer. Rundvisningen sprang vi over og nøjedes med selv at gå lidt rundt og kigge. Heldigvis havde vi selv fundet og set ‘ægte’ vilde koalaer - for det var nu trist at se dem sidde i bur, selvom de fleste ville blive genudsat og når årsagen skyldes menneskernes påvirkning af naturen!
Fra Port Macquarie kørte vi vest på væk fra Pacific Hwy. Vi ville væk fra den mere og mere tætbefolkede del og så spændende er sandstrande og byer heller ikke. Planen var at køre til et af New South Wales’s bedste fugleområde - Capertee Valley vest for Blue Mountains. En dal der er længere og bredere end Grand Canyon! Fuglemæssigt er området især kendt for den meget sjældne Regent Honneyeater, men også en masse andre spændende arter - og så tiltalte følgende beskrivelse på nettet os også: ‘... but despite its well-earned renown in birding circles you're unlikely to find it marked on any road atlas or tourist map.' Der måtte vi hen! Læs mere om Capertee Valley her: http://www.bmbirding.com.au/valley.html
Capertee Valley, New South Wales |
For at komme til Capertee Valley valgte vi at køre via Tamworth og derfra videre mod syd - en tur på lige omkring 630 km. Det kunne gøres kortere, men vi ville også gerne lidt længere ind i landet. Den første del af turen op mod byen Walcha gik ad en smal og snoet vej om gennem skoven - og ikke overraskenden blev der meget tåget, faktisk så meget at det regnede på et tidspunkt. Undervejs gjorde vi holdt ved en lille rasteplads og tog en bid brød i regnen. Det viste sig at være det rigtig sted at stoppe, for lige pludselig gik der en Superb Lyrebird (Grå Lyrehale) - godtnok en hun, men fin og og sjov var den alligevel og så var den rimelig ligeglad med, at vi var der.
Overnatningen tog vi på campingpladsen i Oxley Wild River National Park, der befinder sig 1032 m.o.h. Da vi havde valgt en plads til vores rumskib og udfyldt selvregistreringspapirene (vedlagt 10$/person), gik vi en lille tur. Campingpladsen lå lige på kanten af en meget imponerende kløft, hvor Apsley River løb langt nede i bunden af. På den modsatte klippekant sad der en gammel Vandrefalk og kaldte - det var jo næsten som at være hjemme. Som tusmørket faldt på begyndte kænguroerne også at dukke frem fra krattet.
Næste morgen gik vi en længere tur inden vi kørte videre. Det var rigtig godt sted og vi fik set Apsley Falls og en masse fugle og fik dermed nogle flere arter på listen, bl.a. Striated Pardolate.
Vi kom ud af skoven og ud i det åbne landskab igen. Området omkring Tamworth var vinland, hvilket mange skilte til diverse ‘wineries’ også viste. Udover vinen gik der naturligvis kvæg mange steder - og faktisk også lidt får. Og så var det blevet meget varmt - ja selv vinden virkede ikke længere kølende.
Langt om længe kørte vi ind i Capertee Valley. Det er et meget flot dal med store åbne vidder omgivet af bjerge - og så var der støvet. Ja støvet skyldtes at en del af vejen var unsealed - en rigtig australsk gravelroad.
Vi tog et par overnatninger i Glen Davis ved noget man vel kan betegne som et lille forsamlingshus drevet af de lokale, hvor man gratis må campere. Kort efter vores ankomst begyndte et større tordenvejr, der passerede lige henover - og med en hel del regn. Her var mange kakkaduer (Sulphur Crested) og en masse andre fugle og fluer - mange fluer!
Glen Davis var et lille hyggeligt sted og et godt udgangspunkt for ture rundt i dalen. Næste dag blev vi fortalt, at det var meget varmt fortiden (34 - 37 gr. C, red.) og vi fik nogle tips til lokaliteter, bl..a. til hvor der ynglede Regent Honneyeater. Gæstfriheden ville ingen ende tage, så vii fik tilbudt al den overskydende kartoffelsuppe fra de lokales fællesspisning aftenen før.
Tawny Frogmouth (an adult and a juvenile), Capertee Valley |
Vi opsøgte lokaliteten, hvor der skulle yngle Regent Honneyeater - som jeg godt kan afsløre det desværre ikke lykkedes os at se. Men tilgengæld fik vi set en masse andre fugle, da det var ved en lille creak som helt sikker tiltrak fuglene i heden. Vi så bl.a. frømund - en unge, der bare sad og lignede en del af den gren den sad på, vi så Diamond Firetail, Azure Kingfisher og flere arter honneyeaters. Om aftenen begyndte de igen at tordne.
Rejsequizzen:
Der var flere der kunne regne ud, at ‘mangos’ og ‘no mangos’ hhv. var herre- og dametoillet på Wooyung Camping. Og vi vil da godt her indrømme, at UDA blev sendt ind for at tjekke - og han kunne så konstatere, at ‘no mangos’ ikke var det han skulle anvende!
Men stillingen er den, at Gerd og Jane begge har 2 point og EDA og Nanna+Martin begge har 1 point, så der er spænding til det sidste, for vi kan lige nå en runde mere:
De to næste (og formodentlig de sidste i denne omgang) spørgsmål er relateret til den sidste del af rejsen:
A: Hvad skete der på Slip Inn i Sydney?
B: Hvor langt rejste B&U i deres Spaceship Cyberpunk?
Skynd jer at deltage inden næste opdatering! Det er stadigt muligt at vinde præmien :-) Men den hårde og uretfærdige Dommerkomité minder om, at både korrekte og/eller kreative svar kommer i betragtning, men ingen anonyme svar gælder!
UDA 30-11-2012, kl. 12.37 CET (Dette indlæg dækker dagene 23. - 25. november 2012).
Etiketter:
Australien,
Capertee Valley,
fugle,
Glen Davis,
New South Wales,
rejsequizzen
torsdag den 22. november 2012
Koalas, Surfers Paradise and the attack of the wild killerparrots
Sidder nu ved bredden af Evans River i Evans Head. Der blæser enkølig vind ind fra Stillehavet og mørket er ved at falde på og derer nu faldet ro over flokkene af Rainbow Lorikeets og Galah'er(Rosenkakkaduerne). Vi befinder os nu i New South Wales og deaustralier vi møder nu, siger ikke længere 'it's a long way', mender er nu også kun omkring 700 km tilbage.
Brisbane blev sprunget over – eller det vil sige, vi kørte barelige igennem, og forsatte til Lamington Nationalpark et par timerskørsel sydøst for. De sidste ca. 20 km ad en smal snoet vej opigennen den subtropiske regnskov til 930 m.o.h. Her havde vi flottetos og reserveret en overnatning hos O'Reilly's, der ejer en stor detaf regnskoven i Lamington. Det var meget fint og med en masse fuglelige uden for døren – bl.a. bowersbirds og papegøjer. Det er sålidt af et turiststed, dog primært naturvandrere, fuglefolk ogfotografer, men også helt 'almindelige' turister finder vej. Men deter også et sted, hvor man får mulighed for, at komme tæt på noglefarvestrålende fugle – og så bliver de fodret, hvilket gør, atfuglene nærmest kaster sig over en når de ser man stopper hånden ilommen – det betyder nemlig fodring! Faktisk kunne vi slet ikke fåfred til, at spise vores egen mad. Crimson Rosellaerne angreb i flokog spiste direkte fra hånden, kingparrots kom enkeltvis mens BrushTurkey'en forsægte at løbe væk med hele madposen. Vi måttesimpelthen søge skjul på vores værelse for at spise færdigt.
Dagen efter var vi lige et smut forbi Surfers Paradise, hvor derfaktisk ikke skete så meget på stranden så der var vi ikke længe.I Tweed Heads forlod vi Queensland og kørte ind i New South Wales ogi en ny tidszone. Her blev vi i øvrigt, af et ægtepar fra Kirraopfordret til både, at smutte forbi et dansested – i dag var detrock 'n' roll og flytte til Australien, da de havde brug for noglesom os! Vi overvejer lige begge muligheder.
I dag kørte vi så igen lidt væk fra kysten og en anelse længereind – ikke langt, men i hvert på den anden side af Pacific Hwy.Inden var vi lige forbi Byron Bay og Cape Byron. Et rigtig turists-og surfersted, men med et flot fyrtårn og så er det 'fastlands'Australiens østligste punkt. En flok delfiner svømmede forbi ogsøgte føde i surfen mellem surferne. Og vi så også en vældigstor rokke svømme i overfladen.
Koala, Tucki Tucki (22. november) |
Men vi fortsatte lidt vestpå, hvilket var en rigtig god idé. Vedkirkegården Tucki Tucki var der en Arboriginal bora ring, som vi varinde og se, men faktisk var der ikke derfor vi kørte forbi. Det varfordi der skulle være ægte vilde Koalaer i området – og sørmeom BEST ikke spottede ind oppe i et træ! Hold op, hvor er den baresjov, sød og ja helt nuttet. Den slumrede bare deroppe heltupåvirket af os. Fedt! Vi havde håbet at se Koala, men var langtfra sikker på at det skulle lykkes. Og bare et par kilometer derfrai Tucki Tucki Nature Reserve så vi en til og det lige vedparkeringspladsen – hold da helt op – sådan.
Rejsequizzen:
Den hårde og uretfærdige Dommerkomité har denne gang givet pointtil Nanna & Martin, der svarede ca. 200 arter og dermed komtættest. På daværende tidspunkt havde vi omkring 160 nye(bestemte) arter.Nyt spørgsmål lyder som følger:
På campingpladsen i Wooyung havde man følgende valgmuligheder nårman skulle benytte sig af toiletterne: 'No Mango' eller 'Mango'.Hvilken er herre og hvilken er damer?
UDA 22-11-2012, kl. 20.28 NSW
mandag den 19. november 2012
Night walk, reef trip and heading south
Efter to dage, hvor størstedelen af tiden er brugt i vores Spaceship
på Bruce Highway, har vi forladt troperne og befinder os nu på en
campingplads – med internetforbindelse - i Woodgate ved Burrum
Coast National Park. Vi nærmer os Brisbane, der kun ligger 4 timers
kørsel herfra. Men siden sidste blogindlæg har vi været på 'Night
walk' i Kingfisher Park', hvor vi var ud med spotlights og lede efter
nataktive fugle og dyr. En fed oplevelse, der gav Eastern Barnowl,
Platypus aka Næbdyr, Striped Possum, Bandicoots, Fruitfoxes, Green
Treefrog, en flot Gekko.
Vi returnerede til Cairns, hvorfra vi var på tur til Great Barrier
Reef – nærmere bestemt Michaelmas Cay. En lille ø proppet med
ynglede terner, hovedsaglit Brown Noddy. Vi så også min. 5 Great
Frigatebird – og de er store! Og så snorklede vi og så fisk i
farver og havde et par rundture ved revet i en 'semi u-båd', hvor vi
ud over en vældig masse sjove, flotte og imponerende koraller også
havskildpadder (Green Turtle) og en haj, som jeg simpelthen ikke kan
huske, hvad var for en – men den havde pletter på kroppen.
Længere mod syd var vi i Tyto Wetlands, der er et rigtig godt
fuglested, hvilket også lige var med til at pumpe turlisten. Her var
der også pænt mange Agile Wallabies – en sjov lille kænguroting.
Ved Birthday Creak Falls i Paluma Nationalpark så vi Golden
Borwerbird og Victoria's Riflebird, og vi overnattede ved Lake
Paluma. Og sjovt nok så hver gang vi tager op i det højtlæggende
regnskove blev der der dårligt vejr – regn, lyn og torden hele
natten.
Og så er det endelig også blevet tid til en ny omgang af
Rejsequizzen:
Denne gang er der kun et spørgsmål og det er af typen 'gæt
antallet af et eller andet i en beholder':
2a: Hvor mange nye fuglearter har B&U set og/eller hørt på
nuværende tidspunkt?
Svaret vi skylder er: Nogle mikroskopiske små myrer!
UDA 19-11-2012, kl. 21.35 EST.
onsdag den 14. november 2012
Total Solar Eclipse 2012 - Sådan!
Der var skyer og det havde regnet en del, så der var ikke så meget at grine ad i morges klokken fem, selvom den lokale Latterfugle tilsyneladende var af en anden opfattelse - de fik sig virkelig nogle grin til morgen (en rigtig lårbasker)! Der var stor aktivitet på Kingfisher Park her til morgen, folk pakkede biler og kørte ud for at finde steder at se den totale solformørkelse. Hurtig kaffe og morgenmad og så gik vi ud til vejen til de øvrige 10-15 personer, der havde valgt denne plads. Lindsey syntes der var lidt crowdy. Der kom flere og flere skyer og nogle begyndte at køre andre steder, da det blev mere og mere klart, at det solen ikke ville kunne ses herfra.
Hvad gør man så når man nu har rejst fra den anden side af jorden for at se en længe ventet total solformørkeslse? Man bevarer naturligvis roen og venter til 12 minutter for totalitet, hvorefter man småløber tilbage til Cyberpunk Spaceships, flår 'oversejlet' af og kører sydligere! Omkring 4-5 km fra Kingsfisher Park er vi meget tæt på skykanten og kan se solen! Vi smider os en på en markvej, hvor der allerede holder to biler. Vi hopper ud i mudderet, får kamera og 'solbriller' klar og der er nu kun ca. 3 minutter til totalitet - fedt!
Total Solar Eclipse 2012 at 16gr. 37,710S, 145gr. 19,440E |
Og så kom solen helt fri af skyerne, månen passerede ind foran solen - TOTALITET! WAUW.... SÅDAN... og de næste 2 minutter og 4 sekunder, var bare noget af det fedeste og mest syrede vi har oplevet! Det blev mørkt, fuglelydene skiftede fra morgenfuglesang til natfugle lyde.... koronaen lyste utroligt omkring månen...... så fedt så fedt.. og så kom 'Diamond ring' i det øjeblik totaliteten var over... fantastisk lys og hold da helt op! Fra en nærliggende bolig kunne man også høre 'WAUW'. Langsom kom mere og mere af solen tilsyne igen, og fuglelyden ændrede sig igen. Solen var næsten helt fri igen, da der igen kom skyer og dækkede for den.
Det er helt sikker noget vi skal igen!
UDA 14-11-2012, kl. 09.07 (EST).
søndag den 11. november 2012
Bikebirding, Willy Wagtail og 'rumskibe' i byens udkant
'Shall I take of the basket, then it don't look that 'girly'?, var hvad den unge fyr fra cykeludlejningen sagde til UDA. Vi havde fundet et sted, hvor vi lejede cykler så vi relativt let kunne kumme rundt i Cairns i løbet af dage. Årsagen til udlejerens kommentar var, at vi havde fået de to sidste 'Standard' cykler de havde tilbage – og det var begge 'damecykler'. Fint nok, da vi hverken skulle køre om kap eller off road men bare trille lidt rundt.
Willy Wagtail |
Lige fra
morgenstunden var det med sol fra en skyfri himmel og allerede under
morgenmaden – der blev indtaget så sent som lidt over syv (ja
rejsen havde gjort os lidt trætte) – var temperaturen kommet godt
op i den gode ende af tyverne. Det så jo lovende ud og vi kom da
også rimeligt hurtigt afsted. Vi var ikke noget langt fra Oasis Inn
før vi fik dagens første nye arter: White-bellied Cuckcoo shrike
(en en flot gøge-tornskade-lignende fugl) der fouragerede langs
Sheridan Road. Lidt efter listede en Buff-banden Rail rundt i en
skolegård, en rovfugl, der kredsede over byen et par gader væk,
blev hurtigt bestemt til en Brahminy Kite. Vi blev underholdt flere
gange af nogle Willy Wagtails – en af de almindeligste arter
hernede, men den er sjov og flot, så er den meget tillidsfuld og vil
gerne vise sin hale.
Der begyndte at
komme liv i byen i løbet af formiddagen og mange tilbragte med
morgenmad på nogle af byens caféer eller nød solen og varmen neden
langs Esplanaden. Vi rundede også havnen og alle tourbådene, der
sejler ud til revet (Great Barrier Reef, red.). Vandmelon, banan og
cola zero blev indtaget på en bænk ved Esplanaden, hvilket også
lige var den man kunne klare i tropevarmen, som nu nærmede sig 31
grader Celsius.
Efter frokost
cyklede ud nord for byen mod lufthavnen, hvor der var lidt mere fred,
når man vel at mærke så bort fra alle flyvemaskinerne der lettede
(det var praktisk tal lige for enden af startbanen). Den tur gave
nogle fine obs af en af australiens mindste og ikke helt almindelige
papegøjearter, nem lig mindt 3 Double-eyed Fig-Parrot og det var
flotte og sjove, ja nærmest søde. En 'birder' vi lidt tidligere var
cyklet forbi dukkede op og vi snakkede lidt med hende. Da hun hørte,
at vi var ankommet i går, syntes hun, at vi da gjorde det meget godt
når vi allerede havde fået Fig-Parrot på listen (hun så dem i
øvrigt også, hvilket et par forbipasserende britiske turister også
gjorde).
Eftermiddagen
tilbragte vi igen på Esplanaden, denne gang også udstyret med
teleskop og så var det ellers i gang med vadefugle, der kom tættere
og tættere på som tidevandet steg. Det gav flere fine arter –
flere var ikke overraskende nye for os. De fleste i grålige
vinterdragter, da de er kommet ned fra nordligere egne (bl.a.
Sibirien). Vi faldt i snak med en lokal 'birder' (som vi havde læst
om nok skulle henvende sig når han spottede fuglefolk), men det var
fint så fik vi lige bekræftet et par af vores obs. og han viste os
sæsonen første Kærløber (den ser vi så også på Ulvshale nogle
gange).
'Fruit Bats, Cairns |
Da de sidste
vadefugle var fløjet væk cyklede vi op og kiggede på flagermus
eller flagerhunde er det vel nærmest. Det er godt nok store og så
hænger de bare ned fra grenene midt inde i byen. Nå men vi havde
flere ting på programmet – vi ville lige finde stedet, hvorfra vi
i morgen skal 'beames' videre på vores tur. Vi fandt vejen, der lå
i byens udkant, men vi kunne ikke lige finde de præcise sted? Det
var godt nok blevet flyttet for nyligt, men det kunne vi ikke helt
forstå. Det viste sig så, at vi tilsyneladende momentant, men
heldigvis kun temporert var blevet snævertsynet for vi havde
simpelthen cyklet lige forbi uden at se det! Nå men det var der jo
en mening med, for det betød at vi fik boostet vores liste med
Rainbow Bee-eater og Bush Thick-knee. Vi fandt vores 'pick up' sted
og der holdt op til flere røde Space Ships', både på vejen og inde
bag et hegn. Så det bliver nemt at komme videre med 'rumskib' i
morgen.
Svar på
Rejsequizzen 1:
1a: Welcome
Swallow var den første art B&U så i Australien.
1b: 'Fruit Bats'
(vi skal lige have tjekket den korrekte art), men det er de meget
store flagermus, der findes i byen. Når det er blevet mørkt flyver
de ud og bl.a. kaster sig over alle mangoerne, og det fumler de altså
med, så man risikere, at få en faldende mango lige i bærret.
Den hårde og
uretfærdige Dommerkomité har beslutter at rundens vinder er Gerd,
da hun som det første og den første svarede 'Svale af en slags'.
Men ingen ingen
gættede, altså spørgsmål 1b, der faktisk også var det forkerte
spørgsmål. Det skulle have været: Hvilke dyr opholder sig på
badeværelset på vores motelværelse? Der er åben for bud nu.
Derudover er Jane
i øvrigt blevet tildelt point fordi hun på FB gættede, at det var
Lykke Friis vi 'drak kaffe med' i CPH.
UDA 11-11-2012,
kl. 23.22 (EST)
Etiketter:
Australien,
Birdbiking,
Spaceship,
Willy Wagtail
lørdag den 10. november 2012
En stor flyvemaskine, fugle i farver og rejsequizzen 1
Airbus A380, flyet selv helt almindelige passagerer fotograferer. |
'I can recomend pork, pork or the pork', var hvad Lucy Taylor sagde, da hun langt om længe havde fået snøvlet sig ned til vores plader i A380'eren – hun (cabinechefen) skulle lige hyggesnakke med alle undervejs. Men ok, der var også stadig 5,5 timer tilbage inden vi skulle være i Sydney. Kyllingeretten havde tilsyneladende været populær, så vi måtte tage den med svinekødet og nudler. Vi ville have valgt kyllinge, da der var ris til den ret, men svinet viste sig, at være ganske glimrende.
Lørdag eftermiddag var vi så endelig
fremme i tropisk Quensland, nærmere bestemt Cairns. På motellet
Oasis Inn fik vi værelse 31, der lå mellem værelse 21 og 22. Her
er gratis internet, hvilket jo gør det muligt, at kunne rapportere
lidt herfra.
Silver Gull - der skal jo på et tidspunkt være et foto af en måge |
Vi gik en tur rundt i Cairns, bl.a. ad
den meget omtale Esplanade og det blev da alligevel til et par timer
på trods af godt halvanden døgns rejse (og de fleste af disse i et
flysæde). Nå men der var kommet farve på fuglene, hvad der var
mere end man kunne sige om vejret – overskyet i Cairns dog ca. 25
grader Celsius, men der var kun 19 grader i Sydney og der regnede det
også på et tidspunkt. Men det var fuglene i farver jeg kom fra. I
Cairns der der mange Rainbow Lorikeets, de flyver rundt alle vegne,
ofte i småflokke på 5 – 15 stykker. Det er indtil videre turen
eneste papegøjeart, men ellers er det da allerede blevet til flere
nye arter for os og vi har fakstisk endnu ikke set så meget. Men det
kommer helt sikkert. Når mørket falder over byen, så falder
fuglene også til ro, men til gengæld vågner de store Fruit Bats og
flyver ud i området – det er godtnok nogle store dyr.
REJSEQUIZZEN: Og så det som mange måske har ventet
på – første del af Rejsequizzen, der i dag har to spørgsmål,
det ene betydeligt svære end det andet... reglerne er som de altid
er: Den hårde og uretfærdige Dommerkomité afgøre med hård hånd,
om et svar er korrekt og hvem der i den sidste ende vinder, og der
vil naturligvis være en præmie. Men nu til spørgsmålene:
1a: Hvilken fugleart blev den første
B&U så I Australien? Vi kan sige så meget at det var meget
passende at denne art bød os velkommen, især på en kølig dag,
hvor man ikke behøvede noget at svale sig på.
1b: Hvem er det der sidder i træerne i
Cairns og kaster mangoer i hovedet på folk?
UDA 10-11-2012, kl. 23.05 (EST)
onsdag den 7. november 2012
Count down til en slags astronomisk fugle road trip
I det omfang der er strøm og wifi-dækning vil B&U's oplevelser på turen kunne følges her på B&U Bloggen. Som vores trofaste læsere allerede ved, betyder det at den legendariske rejsequiz også vil være en del 'pakken'. Reglerne er de samme som altid - det gælder om at svare rigtigt eller være kreativ - og så har man en chance for, at vinde. Og til at afgøre dette, har vi igen allieret os med 'Den hårde og uretfærdige Dommerkomité', der hårdt og uretfærdigt afgør hvem, der vinder! Der er fine præmier i vente - som tidliger vindere ved ;-) More to come.... /UDA 07.11.2012, kl. 20.27 CET
mandag den 4. juni 2012
En Rødvinget Braksvale, 8TALLET og en gang Lamb Nehare
Rødvinget Braksvale, Klydesøen, Vestamager |
Det blev til et nyt DK-kryds til listen for både BEST og UDA i dag! En Rødvinget Braksvale der for tiden raster i Klydesøen på Vestamager. Braksvaler er er nogle meget flotte vadefugle, der ikke ligner en 'almindelig' vadefugl, men som navnet siger, kan minde lidt om en svale (den har en kløftet hale og lange spidse vinger). Det er 17 år siden, der sidst er set Rødvinget Braksvale på Sjælland, så den trak 'fulde huse' efter den blev fundet i torsdags - med stor mediedækning, TV2 News og det hele, det var vist lige før helikopteren blev sendt af sted!
Men ja vi skulle helt hen til femtedagen før B&U twitchede den! Vi 'rykkede' ikke på første- eller andendagen, primært pga. arbejde og, at vi ikke troede ikke at den blev. Og så skulle vi til Møn og så viste det sig at den åbenbart fandt Klydesøen so et glimrende sted at opholde sig og var der også om lørdagen. Men vi gad ikke lige køre frem og tilbage og så risikere, at den var fløjet. Søndag var den stadig på plads og nu havde alle vist snart set den, med undtagelse af B&U. Vi besluttede, at hvis den også var der mandag morgen ville vi foretage et twitch efter arbejde!
Og den har røde vinger. |
Og heldigvis var den der stadig, men på femtedagen er der langt mellem udmeldingerne (forståeligt nok - alle havde jo været der). Cyklerne blev smidt en i bilen, ad motorvejen i retning Sverige, videre ad Kongelundsvej. Parkerede ved Hilversumvej. Godt med cykler for der er tale om store afstande på Vestamager og nu skulle den fugl altså bare ses!! Vejret var koldt og blæsende, men det holdt tørt. Da vi nærmede os, kunne vi set andre birdere ved Klydesøskjulet ved Sydmøllevej - vi håbede, at det betød braksvalen stadig var på plads. Det var den - den var lige uden for skjulet. Vi så den rigtig godt og det lykkedes at få et par 'doku'-billeder. Fedt! Så nogle gange kan man være heldig og se en sjælden fugl selv flere dage efter den er dukket op!
Nå ja... på vejen tilbage var vi lige oppe og vende ved 8TALLET, det - men det blev kun lige tjekket ud fra bilen. Skal dog senere ud og have et nærmere kig på den arkitektoniske meget spændende bygning - men det bliver lige en anden dag.
Etiketter:
8tallet,
Bindia,
indisk mad,
Klydesøen,
Rødvinget Braksvale,
Take Away,
Twitch,
Vestamager
torsdag den 3. maj 2012
Præmieoverrækkelse, Nettebådene og Store Hvededag
[Torsdag
03052012]
Timmermann har netop modtaget sin præmie |
Det var en noget overrasket Timmermann, der til morgen blev overrasket på jobbet. Det var næsten som man kan se det på dansk public service TV – jeg tror han et øjeblik så sig selv på vej til ’Her er dit liv’-studiet i DR Byen, men da det var UDA fra B&U Bloggen og ikke Puk Elgaard, der var dukket så tidligt op i KMS, blev han straks klar over det nok alligevel bare var en helt almindelig dag på jobbet.
Overraskelsen
blev endnu større da han fik overrakt den fine fine præmie som han vandt i
Rejsequizzen (1). Det var en meget stolt og rørt vinder, der taknemmeligt
modtog præmien – eller … ok, han tøvede et næsten ubemærket øjeblik ind han
lyste op i et smil.
Under
alle omstændigheder – stort tillykke og tak til Timmermann.
Men
hvad foretager man sig ellers på sådan en torsdag? Jo når solen skinner og det
er som sommer, så tager man da i Nyhavn, drikker fadøl og spiser rejemad – og det
var hvad vi gjorde efter arbejde. Da vi havde siddet ved Nyhavn 37 og nydt
vejret, det myldrende liv af glade mennesker, set på alle havnerundfartsbådene,
tog vi lige en times sejlads med Nettobådene. Dagens næstsidste tur, med guiden
Jonas og Kaptajn Yong. Den unge guide Jonas talte et glimrende engelsk (hans
danske var og udmærket) og var faktsik ganske underholdende. Kaptajn Yong, der
ikke var kineser, han var heller ikke asiat og hed vist i virkeligeheden John,
sagde ikke meget – men han styrede da båden meget godt rundt.
Og så
var der jo Store Hvededag og B&U nåede lige at hive en pose hveder til en
tyver fra Superbestbageren i KGS 2800 tre miutter i lukketid. De skal spise
senere, dog ikke med smør og Nutella, som jeg har hørt skulle være det bedste!
søndag den 29. april 2012
Mod nord og resultatet af Rejsequizzen (2)
[Lørdag
28042012]
Så
blev det tidlig lørdag morgen, der var pakket, så det var egentlig bare at køre
til Faro, parkere bilen, bagage check in og gennem security Der var ingen
trafik på den tid af dagen, så ankomst til parkering P4 var til estimeret tid.
Morgenmaden
og kaffe blev indtaget og så var vi også klar til at tage hjem. Afgangen var
lidt forsinket, hvilket skyldtes en kraftig modvind, der forsinkede flyet på vej
til Portugal. Det betød så, at vi havde medvind hjem og turen tog kun 3 timer –
at vi så måtte vente mere end tre kvarter på bagagen er så en anden ting. Men
det gik, da ferien havde været rigtig god.
Ria Formosa |
B&U
takker for svarene i Rejsequizzen (2), men kan konstatere, at ingen havde de
rigtige svar, men kan dog konstatere, at B&U Bloggen har nogle trofaste
læsere (og blev vildledt pga. en lille indlagt ’finte’), hvilket vi er meget
glade for – altså, at have nogle trofaste læsere, og det tæller bestemt med. Men
nu er det jo ’Den Hårde og Uretfærdige Dommerkomité’, der bestemmer i disse
quizzer og de har kåret Ulrik som vinder – pga. kreativiteten, men vi sender
præmien til Jane, som vi tror vil værdsætte den mere :-D Stort tillykke til
begge!
Ulrik
blev kåret på følgende svar (med slåfejl og det hele):
”
26 april 2012
kunne være henvisning til strejke blandt kufthavns personale (men kan ikke
huske om vi har haft det for nyligt i DK)
317
er derimod let nok. Det er det officielle antal af nuancer af sort som bruges
af portugiserne i deres klædedragt. Som alle der har læst menigmands guide til
det indre marked ved går portugiserne udelukkende i sort tøj. Nogle kloge
hoveder vil sikker her påstå er der er fotografisk bevis for andre farver, men
sagen er at potogiserne ikke selv skildner mellem farver, kun nuancer af sort
(lige som de gamle grækere ikke havde et selvstændigt ord for farven blå, men
derimod kaldte det bronze). I den forbindelse vil jeg også lige naævne med
henvisning til støvskyen fra sidste runde - jeg svarede teknisk set korrekt med
min ’vildæsel flok’ da de heller ikke har et ord for lastbil dernede, men
derimod kalder dem for "store æsler".
/Ulrk”
Tee-stedet hul 17 |
Men her kommer spørgsmålene og de korrekte
svar (med fed):
1. Hvorfor er torsdag d. 26. april 2012
er en særlig dag i Portugal? (hint vi har oplevet det samme fornyligt i DK). Portugal gik over til digitalt TV signal!
2. 317
er svaret – hvad er spørgsmålet? Længden
i meter på hul 17 (par 4, 10 S.I.) på golfbanen i Quinta de Lago.
UDA/29042012
lørdag den 28. april 2012
Sarah Lund , 'den ternede bygning’ og Super Rugby
[Fredag
27042012]
”Where
are you from – Denmark?”, spurgte englænderen, der havde glemt sit kamera.
Vi
var fredag eftermiddag igen i Ria Formosa Natural Park ved Olhao. Det havde
været så godt forleden, at vi klart skulle forbi igen. Der var så ikke nær så
mange fugle denne gang, vejret var knap så godt – men erfaringen siger, at det
kan betale sig, at besøge de samme steder flere gange. Vi fandt da også nogle
orkidéer denne gang og vi snakkede med et engelsk par, der var glade for at få
et kig på en Stylteløber gennem vores teleskop. Og så kunne høre vi var
danskere, som hun sagde - ”Yes I could recognize the accent”.
Skestorke ved Olhao |
Oftest
tror folk vi er tyskere – eller russere – men sjældent gættes der på vi er fra
Danmark. De lokale er naturligvis aldrig i tvivl om at man er turist, selvom
man bilder sig ind, at man bestemt ikke ligner turister lige så meget som de
andre (jeg går ikke rød hummel t-shirt med 'Laudrup' på ryggen). Kan det måske
skyldes alt kikkert- og fotoudstyret? Men det må være på grund af Sarah Lund, at
de to englændere kunne høre vi var danskere!
Men
vi begyndte dagen sammen med en hel flok engelske fuglekiggere – faktisk de samme
som vi mødte i går i Quinta de Lago. I dag var det så ved Castro Marim som vi også
besøgte igen. Det var ganske glimrende på trods af småregn på et tidspunkt, men
der var da både sol og varme på et tidspunkt. Ud over de ’sædvanlige’ fugle så
vi denne gang Dværgørn, Rovterne, Brillesanger og 2 Skadegøge.
'Den ternede bygning' |
Nu
har vi hele ugen kunne se ’den ternede bygning’ fra vores hotelværelse, vi har
kørt forbi den flere gange. Faktisk var vi kortvarigt derinde først på ugen, men
et egentlig besøg skulle gemmes til dagen med heldagsregn, der så heldigvis udeblev.
Det var feriens sidste dag så derfor smuttede vi derind inden aftensmaden. ’den
ternede bygning’ er et shopping center i Tavira, der hedder Continente. Det
mindede til forveksling om så mange andre shoppingcentre, hvilket ikke var
overraskende. Vi endte da også med at bruge mest tid i supermarkedet, hvor der
skulle handles portvin, oliven og honning.
Og så
nåede vi også ’Happy Hour’ sammen med de øvrige hotelgæster – et sted mellem 2
og 5, alt efter hvordan man gør det op. Så det var stille ’Happe Hour’ med rugby
på TV – et opgør fra den new zealandske Investic Super Rugby mellem Crusaders og
Hurricanes – bladring i portugisiske mad- og boligmagasiner fra 2011, den
sædvanlige Hærfugl på græsplanen.
UDA/28042012
fredag den 27. april 2012
Regnvejr, Golfers, Birders and Surfers Paradise
[Torsdag 26042012]
WTF! Vivar godt klar over, at vejret skulle blive ustadigt med mulighed for regn. Menat det ligefrem skulle p**** ned fra morgenstunden, havde vi ikke lige setkomme! Udsigten fra værelse 317 var præget af meget lavt hængende skyer ogdårlig sigtbarhed så det så ikke så lovende ud. Men så er det jo godt man erforberedt og har taget regntøj med på ferie (bitter erfaring), så en smule regnskulle ikke forhindre os i at komme ud og se på vandfugle.
Påvej til Quinta de Lago, der er lokaliseret vest for Faro Lufthavn, fik vi lejlighedtil at prøve, hvordan det er at sidde i den portugisiske morgenmyldretidstrafik.Ja okay det kunne ikke måle sig med Køge Bugt Motorvejen, men når der nu ikkehar været den store trafik de andre dage, så kan en enkelt vejindsnævring pga. vejarbejdegodt føles af meget. Til gengæld var der ikke så meget trafik da vi var kommetpå den anden side, at Faro, der var det mere alle de små veje, der enten varlukket eller ikke fandtes på det kortmateriale vi kørte med, men det lykkedes,at komme frem og parkere. Området omkring Quinta de Lago er meget spændende medforskellige naturtyper. Der er tidevandspåvirket saltmarsk, salinaer,sandstrand og klitter, ferskvandssøer, krat, haver og nogle meget store ogveltrimmede græsplæner med en masse små flag.
Detregnede – ikke voldsomt – da vi begyndte vores tur i området og på trods afvejret var der mange fugle. Hovedsagligt vadefugle på de blotlagtemudderflader, bl.a. en Damklire. Der var også mange ’Vinkende krabber’. Efter enkop kaffe på en lille café ved stranden forsatte vi videre i området. Vi komind langs de store græsplæner, hvor der var gang i golfspillene. Og det var herpå goldbanerne Sultanhønsene gik og fouragerede sammen Rørhøns, Blishøns, Hærfugleog Blåskader. Fra et fugletårn så vi Sorthovedet Væverfugl, Purpur- ogDværghejre. Lidt derfra så vi Helena Astrild og Sort Ibis.
Detblev tørvejr, og ikke bare tørvejr – vejret klarede op og solen kom frem og detblev helt varmt. Så fra at det virkede helt håbløst blev det faktisk ganskeglimrende. Quinta de Lago var på ingen måde overrendt, hvilket tildels skyldesvejret, men helt klart, at det er langt fra at være højsæson for turister. Vi mødtenogle engelske fuglefolk undervejs, der var ikke kø på golfbanerne – om detgiver ro til at lave ’hole-in-one’ ved jeg så ikke. Det var et rigtig spændendeområde set gennem fuglekiggerens kikkert, og sikkert også set fra golfcart’en ogfor den sags skyld også gennem badegæstens svømmebriller.
Surfers Paradise |
Påvej hjem smuttede vi lige en tur til Ihla de Faro, hvor vi så nogle surferesurfe på bølgerne – eller det vil sige, at det meste af tiden lå de og ventedepå, at der kam en bølge de kunne surfe på. Og nu var Atlanterhavet egentligmeget roligt…
UDA/26042012
torsdag den 26. april 2012
De korrekte svar på Rejsequizze (1) og Rejsequizzen (2)
[Torsdag
26042012]
B&U
takker for alle svarene. Og vi må sige, at på især spørgsmål 2 var der gang i
kreativiteten. På spørgsmål 1 kan man næsten sige at virkeligheden var mere
kreativ end deltagerne J
Den Hårde og Uretfærdige Dommerkomité har besluttet, at vinder af Rejsequizzen
(1) fra Portugal bliver Timmermann – Stort tillykke, og præmien er snart
undervejs!
Timmermann
kåres på flg. svar:
"Så
er fugle eksperten på banen, det havde du sgu ikke regnet med knægt.
1.
Det er da helt tydeligt, storken, eller hvad I nu kalder den, har bygget rede
på skorstenen på Restaurant Røgeriet i allinge på Bornholm. Kender den hvide
skorsten, har stået op af den og kigget ud over havnen med en kasse kolde, og
set på Fiske Finn, knallert Carsten, og torske Torben ordne deres kutter, så
den var klar til næste dag.
2.
Det er ikke støv, men helt klart røg fra en defekt toppakning på en Opel Rekord
fra '83. Efter hvad jeg kan se var det 2.2i modellen med brunt indtræk, samt
trafik-pude i bagruden.
Bilen
skal også spores efter hvad jeg kan se, den trækker mod venstre, hvilket vi
skæv slide helårsdækkene..
Hygge
fra Timmermann og bare send præmien til karise"
Men
de helt rigtige svar er:
1 1. Hvor har den Hvide
Stork bygget rede? Svar: På en kran.
2 2. Hvad er årsagen til
alt det støv? Svar: En lastbil.
Rejsequizzen
(2): Vi forstsætter med disse to:
1: Hvorfor er torsdag
d. 26. april 2012 er en særlig dag i Portugal? (hint vi har oplevet det samme
fornyligt i DK).
2: 317 er svaret –
hvad er spørgsmålet?
onsdag den 25. april 2012
Frihedens Dag, orkidéer og geder på vejen
[Onsdag
25042012]
”Hvad..
Døren er låst!?” – var reaktionen da vi mødte op til morgenmaden. Det anede os,
at et eller andet ikke var som det plejede, for vi havde bemærket at ’morgentjenerens’
scooter ikke var kørt forbi og den holdt ikke på o-pladsen. Vi prøvede igen lidt
senere, og vi kunne nu se den unge tjener fra lørdag aften stå og tale i
telefon. Da han fik øje på os vinkede han afværgende med hånden. Kokken eller
tjeneren havde åbenbart sovet over sig og de var så ikke lige klar til at tage
imod gæster – så havde aftnens bøvl måske alligevel været for meget. Men der
var ikke andet at gøre end gå en lille tur i nabolaget. Det gav da en syngende
Pirol, nogle tamduer, af den slags der kan få præmier til den årlige
due-ejer-komsammen i forsamlingshuset, og så en eller andet Perlehønelignende
ting.
I dag var der fokus på Algarves flora – eller nærmere
bestemt Algarves orkidéer. Vi ville til Fonte Benémola og Rocha de Pena for at
lede efter orkidéer. Undervejs undrede vi os over så lidt trafik der var, ikke
at vi synes der har været meget, men det virkede bare tomt og stille – faktisk var
det lidt søndagsagtigt. Den søde tankpasser, der fyldte benzin på bilen, var
også meget stille, men hun tog da imod diverse betalingskort modsat den
tankstation vi nogle kilometer forinden gjorde holdt ved og så ikke tankede ved.
Op
til flere biler med portugisiske familier passerede os på grusvejen, da vi
påbegyndte den 4,5 km rundtur ved Fonte Benémola. Øv, var det nu sådan et
overrendt sted, hvor man slet ikke kunnne nyde naturen uden skrål og skrig og
med nedtrådte planter!! Og så på en onsdag? Hvor tit tager man egentlig på
familieudflugt på en onsdag midt i april? Måske var det en helligdag i dag?
Bare fordi man nu har været i Portugal i 4-5 dage, så er det jo ikke lige fordi,
at man bliver den store Portugalekspert.
Yellow Ophrys (Ophrys lutea) |
Men bortset fra det, så blev det en meget
fredelig tur, hvor vi kun mødte nogle få andre mennesker – picknick-området lå
et lidt andet sted end den rute vi skulle på. Og der var orkidéer – op til
flere forskellige arter og det lykkedes os at finde i hvert fald 6 – 7 arter og
muligvis 8 og det var også det antal, der skulle være muligt på denne tid af
året i det område. Vi skal nu efterfølgende lige have tjekket op på arterne og
deres navne. Det var ikke kun blomster, vi så også fugle, bl.a. Blådrossel,
Klippesvale og Lille Flagspætte.
Vi
kørte til Rocha de Pena. Det er et klatreområde, men i dag nøjedes vi med at gå
en lille tur ad en vandresti op i klippeterrænnet. Der var ikke nær så mange
orkidéer her og fugle var der heller ikke så mange af. Men det var også overskyet
og blæste en hel del oppe på plateauet, i - ingen Høgeørne i dag og vi vendte
om og kørte hjemad, med et provianteringsstop ved Tavira.
I Cabanas var der lidt varmere - Ibizaen sagde 21 gr. C, men det blæste også en hel del hernede. Vi fandt ud af, at det er Dia da Liberdaei - Frihedens Dag. Det er er fejringen af revolutionen, der i 1974 startede demokratiet i Portugal! Ja så blev vi så kloge.
Nå ja… hvad var det med nogle geder på vejen? Ja det var nogle geder på vejen.
I Cabanas var der lidt varmere - Ibizaen sagde 21 gr. C, men det blæste også en hel del hernede. Vi fandt ud af, at det er Dia da Liberdaei - Frihedens Dag. Det er er fejringen af revolutionen, der i 1974 startede demokratiet i Portugal! Ja så blev vi så kloge.
Nå ja… hvad var det med nogle geder på vejen? Ja det var nogle geder på vejen.
Geder på vejen |
Og så afsløres de korrekte svar på Rejsequizzen i morgen!
UDA/25042012
tirsdag den 24. april 2012
Flamingoer, krabber der vinker og Rejsequizzen
[Tirsdag
24042012]
Det
luftede en del først på dagen, og vinden virkede kølende, hvilket så ikke var
til megen gavn, da temperaturen kun lige havde sneget sig op på 15,5 gr. C - iflg.
Ibazaens termometer – og det derfor ikke var specielt varmt.
Flamingoer |
Vinkende krabbe ved Ria Formosa Natural Park i Olhao |
Vi
endte ved Olhao, hvor vi betalt 2,60 euro/person for at komme ind i en Ria Formosa
Natural Park – og det var godt givet ud. Et meget spændende sted, hvor man kom
igennem forskellige landskabstyper og vi fik gået lidt over 3 km på 3 timer. Vi
så en Helena Astrild – en flot fugl – i krattet, Blåskader og et par Gøge, og
så var der store mængder vadefugle, der gik på mudderfladerne. Det var hovedsagelig
Stenvender, Strandhjejle, Alm. og Islandske Ryler. Og så var der de ’Vinkende
krabber’. De var overalt i et at områderne og det var lidt sjove. Det har en
lillebitte klo og en kæmpestor klo, som de så sidder og vinker med, når det
ikke lige slås eller gemmer sig i deres huller.
På
vej hjem viste Ibizaens termometer 23 gr. C, så vi glædede os til dagens tur i
poolen, som i øvrigt også benyttes af de lokale Bysvaler og måger!
Under
aftensmaden var det ved, at gå helt galt for tjeneren og kokken – det kørte i
hvert fald ikke som de andre dage. Men der var også hele to hold (4 personer)
mere til aften, og to hold (af det ’faste’) skulle sidde så de kunne se CL
returopgøret mellem Barcelona og Chealsea. Men vi fik da vores mad uden det
helt store problemer.
Rejsequizzen - Ganske enkelt, der er to fotos og to spørgsmål. Det er som vanligt 'Den Hårde og Uretfærdige Dommerkomité, der er hyret til at afgøre resultatet - så udover korrekt svar er kreativitet er også en parameter, der tæller i quizzen! Nå ja og svar er kun gyldige, hvis de kommer som kommentar på B&U Bloggen (man behøver ikke login - men skriv som minimun, hvem du er).
1:
Hvor har den Hvide Stork bygget rede?
2. Hvad er årsagen til alt det støv?
UDA/24022012
Abonner på:
Opslag (Atom)