[Lørdag d. 4. juli] Der kredsede tre hvide storke over festivalområdet da vi var fremme. Vi så dem allerede fra vejen, hvor de kredsede først over Parkering East stille og roligt videre over Camping East og senere øst om Arena. Det var da en udemærket start på festivalens sidstedag - ikke det vi lige havde ventet, men det var sikkert nogle af fuglene fra Gundsømagle? Det blev til et par meget ringe dokufotos (som billederedaktøren på B&U Bloggen ikke ville acceptere - til gengæld slap et foto af den stedfaste flamingo igennem). Ja der bliver også birdet selvom de seneste dage har stået i musikkens tegn.
Det var festivalens absolut varmeste dag så det galdt om at (forsøge at) holde sig i skyggen og få indtaget noget væske så der røg en del limonade ned i dag. Et tyndt skyddække hjalp i løbet af eftermiddagen til at det ikke føltes helt så hedt og stegende som det kunne have gjort. Det var til gengæld en meget varm men glimrende gang spaghetti som B&U Catering sørgede for, at Laura - en af de unge festivaldeltagere (de var næsten i undertal i dag, men mere om det senere) - kunne klare et par timer mere i køen til Nicki Minaj.
Musikmæssigt blev det til nogle meget korte brudstykker af The Mountains og Girl Band. På Apollo - uden for selve festivalpladsen - hørte vi og den proppede plads en velsyngende Seinabo Sey (hun er i øvrigt fra Sverige.
Det blev til lidt verdensmusik med tysk-ghanesiske The Polyversal Souls på Avalalon - det meste hørt fra toiletkøen og Hansens isbod - men det skulle senere blive til mere afrikansk.
Garage poprock bandet Joanna Gruesome gave festivalens korteste koncert - det klarede de på ca 24 minutter og så gad de ikke mere og forlod Pavilion! Selve musikken var ellers god, men det var lyden på vokalen ikke - kun når forsangeren skreg - men mit bud er af nattens udskejelser måske havde indflydelse på deres motivation på at spille (men det er bare mit bud). Men det var så noget helt andet på Orange, hvor jaaicanske Barrington Levy ikke var til at drive af scenen nu han lige var godt i gang med sin reggae. til stor frustation for alle Nicki Manaj-fans, der frygtede, at 'deres' skulle blive forsinket efter al den venten. Men Barrington fungerede meget godt til, at sidde lidt til siden og 'stene' i heden (vi sad så i skyggen af en madbod - man er vel voksen og fornuftig).
Benjamin Booker spillede en god gang støvet garagerock på Pavilion og bestemt noget helt andet end det show Nicki Minaj leverede på Orange. Men det blev en meget meget kort fornøjelse for vores vedkommende, men fansne havde forhåbentlig en god fest.
Festivalens bedste koncert var helt klart californiske Chelsea Wolfe på Gloria. Helt suveræn og cool spillede hun og hendes band en fed gang tung, mørk og på samme tid melodisk støjrock med 'distortede' guitarer - en stil der bedst kan karakteriseres som værende over i den altenative indie-genre. De startede rigtig rigtig tungt og fik hurtigt skræmt de publikummer væk, der ikke vidste hvad de var gået ind til (og så kun var der pga. McCartney). Chelsea Wolfe passede fint ind i rammerne i Gloria og selvom det var en kort koncert på kun tre kvarter var det festivallens bedste.
Vi nåede vi lige det sidste af koncerten på Arena med svenske First Aid Kit - hørt fra den 'orange bænk'. De er nu egentlig meget gode, men efter Chelsea Wolfe var det bare ikke lige det der passede. Vi nåede ikke at høre deres cover af Black Sabbaths Warpigs, der efterfølgende på de sociale medier blev udråbt som noget af det fedeste. Det skal lige siges til dem, ser ikke kender First Aid Kit, at det spiller svensk folk i den poppede udgave!
Det blev igen til en tur udenfor festivalpladsen, da det var blevet tid til at høre noget over i den elektroniske genre og britiske Clark leverede da også en teknofest - måske ikke foran det helt store publikum, da selv de unge åbenbart skulle høre en gammel mand andet steds. Men vi fik da pulsen op til nogle beats, som var vi til fitness.
Der var rigtig mange mennesker på Roskilde Festival denne lørdag og det skyldtes ikke mindst, at det jo var dagen, hvor Sir Poul McCartney skulle spille. Det har man faktisk kunne se allere de forgående dage, da koncentrationen af gråhåret 55+ mænd iført The Beatles T-shirts har tulleret rundt på pladsen. Og i dag blev det så helt vildt og der blev talt om, at den 'Orange Feeling' var erstattet af 'Grey Feeling'. Der var vist en enkelt eller to, der havde måtte overskride nogle grænser for at opleve deres store idol!
Man må gi' ham, at det ds er flot og impornerende, at i en alder af 72 - 74 år (ingen ved tilsyneladende, hvor gammel han er, når man læser, hvad der skrives på diverse medier) stadig kunne holde gejsten og spille koncert i 2 timer og 40 minutter. Jeg er heller ikke i tvivl om, at de mest inkarnerede Poul McCartney fans fik en stor oplevelse - det håber jeg da i hvert fald. Men nej det jeg så og hørte var simpelthen bare kedeligt. Vi gik så muligvis glip af nogle af de sange vi kender, da vi brugte noget af tiden på det betydeligt mere alternative African Express på Arena.
African Express er Damon Albarn fra Blurs 'hyggelegeplads', hvor han samler en masse forskellige musikere laver en fem timers lang organiseret jamsession, der tager udgangspunkt i den afrikanske musik. Det startede godt med gang i den med fede danserytmer. Det var lidt rodet når der skulle skiftes kunstnere på scenen og pusten, blev trukket helt ud af koncerten da Bo Madsen (ham fra Mew, der enten er med eller ikke er med) kom på scenen og det blev ikke bedre da Damon Albarn efterfølgende klimpede på klaveret. Pusten kom dog tilbage lidt senere, det kunne dog ikke fastholde os - og i hvert fald ikke i fem timer.
Vi hørte det sidste af McCartney koncerten på afstand med noget kaffe og sludrede lidt om musikken med en anden festivaldeltager inden vi sluttede dagen og festivalen af med lidt Øresund Space Collective og deres syrede kosmiske spacerock.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar