fredag den 17. juli 2015

Fra de kølige tågebjerge til det varme lavland

[Onsdag d. 15. juli] Det var blevet godt vejr i bjergene - man kunne se større blå partier med himmel - men nu skulle vi også videre. På vejen stoppede vi og tjekkede advokadotræet bag Stellas Bakery i håb om, at Quetzalen var der igen. Det var den ikke, men vi og ca. 20 andre på guiden Bird Tours så i stedet en meget flot og samarbejdsvillig Orange-bellied Trogon.
Vi skulle ikke mange kilometer ned ad bjerget før bilens termometer viste 29 gr. C. og næsten nede var temperaturen på 32 gr. C.
Det meste af dagen gik med at køre. Ikke at vi skulle så langt - måske lidt over 200 km - men det er nogle små snoet veje, der er bakker og bjerge - og så er der meget tung og langsom trafik. Men vi havde god tur og fik også tid til nogle stop undervejs, bl.a. stoppede vi på en lille - og meget autentisk - 'Soda', hvor vi fik lidt at spise. I San Ramon fandt vi en 'agro-isenkræmmer' og fik købt 'botas' så vi nu er klar til noget vand, mudder og krat. Næsten fremme fik vi en stor cola hver, på en anden lille 'Soda' i bjergene, der er et kendt stop for birdere pga. et udemærket foderbræt.
Der var meget stille på Gavilan Lodge da vi ankom sidst på eftermiddagen. Inden vi fik et værelse skulle sønnen og datteren lige rundt og tjekke om de havde plads - for de havde en 'gruppo', der boede der - og var på tur da vi ankom. Men vi fik værelse 11 lige ved floden. Det er en noget anden stil end det vi lige havde boet på i Monteverde - meget mere vores stil, da der er en stor have, fugle, mindre luksuriøst og nogle søde mennesker, hvor det kun er børnene (sønnen og datteren, som taler lidt engelsk).
Gruppen - 'gruppo' - ankom i en meget stor bus og det var en flok unge amerikaner på 'educational' tur med fokus på naturhistorie, som en af deres ledere fortalte os og samtidig undskyldte for, at roen nu blev ødelagt. Det skal så siges, at det var en flok søde unge mennesker, der må ingen måde var højrøstede eller til gene.
Vi nød resten af dagen med at sidde og roligt og nyde havens mange fugle, drikke noget kaffe, overværet en 'filmquiz' mellem unge amerikanere og så sluttede vi af med en glimrende aftensmad.

1 kommentar:

GDA sagde ...

Hold da op nogle smukke billeder af smukke fugle og natur.
Glæder mig til bogen:-)