torsdag den 11. september 2008

Rare sightings of Lapland Longspurs by two danes

Onsdag - 10.09.2008 (skrevet 11.09.2008 PDT)

Oven på de sidste par dage på the West Coast blev vi i vores lokalområde. Det var meget lavvandet og man kunne til morgen for første gang gå ud til den ene af de to øer neden for huset og det gjorde vi jo straks.

Vi kørte op til Englishman River Estuary fra Plummer Rd siden og parkerede ved Marina Way. Der var ebbe så vi håbede på lidt vadefugle på mudderfladerne. Der var blå himmel men en vind fra NV blæste med 4 - 5 m/s, hvilket virkede kølende - ja nogle at turens deltagere syntes ligefrem, at det var koldt :-) Men der var lidt killdeer og western sandpipers, northern flickers og lidt småfugle (bl.a. gråspurv og white-crowned sparrow). Og så opdagede vi fem på afstand lidt lærkelignende småfugle på mudderfladen lige ved vejen. De var mindre end lærker og sanglærke vidste vi det ikke kunne være, da de herovre kun findes ved den internationale lufthavn udenfor Victoria/Sannich. Kikkerten på fuglene og så kunne vi se at det var nogle værlinger med sorte ben, hvid mave, rødbrune store dækfjer på vingen og en markant hovedtegning. Lapværlinger! De fløj op og tog en runde og landede igen. De fouragerede på mudderfladerne og mellem nogle lave grønne planter. Fik kigget godt på dem i skopet for at være helt sikker - for umiddelbart var det tidligt for lapværlinger (der hedder Lapland Longspur på amerikansk) og vi var ikke klar over, hvor almindelige de var her. Et tjek i bogen bekræftede vores bestemmelse, der var ingen andre nordamerikanske arter de kunne forveksles med. Men anyway - det er en flot fugl selvom det var fugle i 1. vinterdragt. Vi ser dem ikke særlig tit i DK. Lidt senere kom en fiskeørn trækkende ind og landede i et træ. Vi så også nogle River Otters på stranden. Så kørte vi til Shelley Rd på den anden side ad floden, men det gav ikke ret mange flere fugle.
Det er ikke mange sommerfugle der er, men nogle få dukker der op i ny og næ - vi ved dog ikke hvad det er for nogle. Tilgengæld er der rigtig mange græshopper - og de lyder ligesom cikader, så med den varme der har været de sidste dage, er det sådan helt sydlandsk stemning der er.


På vej hjem tjekkede vi lige en lille planteskole for og se hvad de havde og hvad krukker koster - vi tænker lidt i en 'tak for lån'-gave. Så lige inden om Reef Rd og spise lidt og sidde på terrassen, hvor der nedenfor lå 2 harlequin ducks (strømænder).

Eftermiddagen brugte vi i Nanaimo. Et smut i SEARS og købe strømper til UDA og tjekke billige bukser - men vi nøjedes med strømper. Så ned og birde i Buttertup Marsh. Der var blevet meget varmt i mellemtiden, så de 2 km rundt føltes meget lange - måske også fordi, der ikke var så mange fugle denne gang. BEST fik dog set glimtet af en Marsh Wren (en af deres gærdesmutte arter) og vi fik American Coot (amerikansk blishøne) på turlisten.

På vejen indtil Valhal Outfitters, hvor vi lige købte en gasflaske, så vi at temperaturen var 27 grader Celsius, så ikke noget at sige til at vi havde det varmt, så det var helt dejligt, at handle i Save on Foods bagefter. Og så var det hjem og lave aftensmad som blev ovnstegt vildlaks med orientalsk ris vilmarksret og tranebærsaftvand - uhm - tænk hvor det smagte godt :-)

UDA fik svar fra Hans Laue, at lapværlinger var sjældne (2 - 5 iagttagelser om året) så det skulle indrapporteres til the Backyard Store. Okay - jamen inden det blev gjort tjekkde vi lige litteraturen og internettet, for skulle vi nu kommer herover og se sjældne fugle, når nu vi synes nogle af deres er svære nok i forvejen? Men nej vi var nu sikre på bestemmelsen. Så de blev indrapporteret.

B&U.




Ingen kommentarer: