fredag den 5. september 2008

The Wilderness of Nanoose

Torsdag - 04.09.2009 kl. 20.50 PDT.

"DUMP!", sagde det da edderkoppen UDA fangede i køkkenvasken til morgen landede på jorden. Og vi troede at vi havde store edderkopper på Ulvshale!

Det var en flot stille morgen og vi nød de friskbagte pandekager med blåbær og ahornsirup på terrassen. En gammel bald eagle fløj over bugten, pludselig vendte den rundt, styrtdykkede og slog en fisk, som svømmede det rigtige sted på det forkerte tidspunkt. Kort efter trak 8 islommer forbi og BEST så en Harbour Seal helt inde ved kysten.

Efter morgenmaden iførte vi os kajakudstyret og satte havkajakkerne i vandet. Efter 20 min. padling så vi endnu en gammel bald eagle, der sad i toppen af en douglas fyr i en have. Den lettede først da vi var ud for den og den passerede ind foran os og fløj i retning af Mistaken Island.

Vi var omgivet af 15 - 20 bonapartemåger da vi rundede spidsen af odden og BEST blev opmærksom på en prusten bag hendes kajak. Det var endnu en sæl, der lige skulle se hvad der foregik. Tilbageturen gik hurtig da det både var medstrøms og medvinds. Kajakkerne blev lagt på plads og vi gik op til huset. Undervejs havde UDA lige et mindre sammenstød med et Arbutuse træ - hvem der egentlig nikkede hvem en skalle er lidt uklart! Men vi tror faktisk ikke, at det er første gang det træ har været i klammeri med folk, for vi fandt en cooler-ting i fryseren, så den fik UDA på hovedet (og nej der er ingen fotos).

Klokken 13.30 havde vi en aftale med Hans Laue. Han skulle tage os en tur rundt og vise os et par af "the secret places of Nanoose". Vi gjorde os klar og lige inden Hans dukkede op (Hans's kone Helen kunne desværre ikke komme med) havde vi lige en lille halv meter ekstra slange i haven - Garter Snake - den gemte sig dog hurtigt under en busk. Mht. alder så ved vi ikke, hvor gammel er man når ikke synes 21 år siden er særlig længe??? 80 er de dog ikke nået til endnu - et bud er 60+.

Hans hentede os i sin Toyota Camry Hybrid Synergy Drive - den var bare lydløs. Og så var den meget pæn og ren, så vi turde næsten ikke sætte os ind i den da vi senere skulle hjem. Nå men vi kørte til Dolphin Lake, gik ad en lillebitte sti ind igennem krattet og så en knopsvane med sin unge. Knopsvaner er indført til Nordamerika. Der var også nogle Wood ducks, Hooded Mergensers, Canadagæs og et par Song Sparrows. Så gik vi ad en anden sti op igennem skoven og krattet og pludselig ændrede naturen karakter og det var som at træde 600.000.000 år tilbage, hvor det var bregner, mosser og laver der dominerede. Det var en stejl stigning, men utrolig flot og spændende. Det var slet ikke sådan noget man lige havde forstillet sig i dette område, hvor der bor en del mennesker,rent faktisk var noget wilderness. På toppen kom man fri af træerne og der var en utrolig flot udsigt over området. Vi gik ned ad en anden sti til Eno Lake, hvor der fandtes en meget special og sjælden fiskeart. Tilbage ved bilen så vi et par gribbe og reden til et par bald eagles. Vi var hjemme omkring 16.30 efter en rigtig god og hyggelig tur med Hans, der er sjov og hyggelig person. Han vil rigtig gerne fortælle og snakke, men samtidig virker han også genert.

Til eftermiddagskaffen, der blev nydt på terrassen, stod en lokal harbour seal for underholdningen. Den hoppede, kastede og plaskede rundt i vandet, slog med lufferne så det kunne høres på lang afstand. Det lød og så ret morsomt ud, og vi har hørt det tidligere, hvor vi syntes det lød som nogen der skød! Men det så også ud som om sælen morede sig. De 2 islommer lå der også og en tredie kom og landede - og så var familien samlet, En ung harlequin duck (strømand) kom stille og roligt svømmende og gik op på vores lille klippeø. Og så var der lige en gammel bald eagle igen.

Men nu er vi fremme ved det som mange har ventet på - aftensmaden! Da vi skulle igang kom naboen og hans hund lige et smut forbi. Han ville lige hilse og høre hvordan det gik og så havde han havde tomater, squash og argurk med til os. Tilbage i 1981 havde han været på tur i nordeurope og havde været i København. Men okay, aftensmaden med alt den motion vi har fået i dag, fortjente vi jo virkelig et festmåltid ;-) - det var bisonbøffer (ja det var en stor steak delt i to dele), ovnstegte kartofler, jægersauce med champignonger og blueberry and advocado/tomat salad - og så en god canadisk merlot. Uhm mmm det smagte godt.


Imens isen stod og blev klar gik vi ned på stranden. Vinden havde lagt sig og vandet var helt fladt. Da vi kom op igen var der pludselig noget, som rumsterede? Det var en vaskeægte vaskebjørn, der kravlede op i et af træerne. Den kiggede vi på og den kiggede på os. Meget flot og sjovt dyr. Den forsvandt helt op i toppen af træet da den nok alligevel syntes vi kom for tæt på.

B&U

Ingen kommentarer: